Intrigi.bg Свят Цеца плака цяла нощ с вдовицата на Шабан

Цеца плака цяла нощ с вдовицата на Шабан

1479
0

Cръбската фолк легенда Цеца Величкович-Ражнятович си изплакала очите заедно с Гордана, неутешимата вдовица на Шабан Шаулич, съобщи сръбската преса. Два дни след погребението на Краля на народната музика тя дошла при Гордана, като двете цяла нощ плакали за своите мъже (съпругът на Цеца Желко Ражнятович-Аркан бе убит преди 18 г.)

Според „Информер“ певицата от своя горчив опит знаела колко силно се нуждае Гордана от някой, с когото да сподели тези тежки мигове. Източник сподели, че съпругата на Шабан изживява много тежко смъртта му, не спира да плаче и не може да приеме, че е загубила любимия си.

„Децата й започнаха да се тревожат за нея и не смеят да я оставят сама и за секунда. Когато Цеца чула за това, веднага отишла при нея, за да опита да я утеши“, разкри източник, близо до семейството на Шабан Шаулич.

Цеца плака цяла нощ с вдовицата на ШабанЦеца останала цяла нощ при Гордана. „Тя казала, че знае какво й е, че няма да я лъже как уж времето щяло да облекчи болката, защото това няма да стане и празнината остава завинаги“.

„Певицата посъветва Гордана да се обърне към децата и внуците, защото те ще са единственият й лек. Гоца попиваше думите на Цеца, после заедно плакаха и си припомняха всички случки, преживени с Шабан“.

Цеца плака цяла нощ с вдовицата на Шабан

Безутешна е и друга знаменита сръбска певица – Весна Змиянац, на която Шабан Шаулич е дългогодишен приятел и учител. „Отчаяна съм, драги мой Шале, с тебе си отиде и нещо от мен самата“, каза Весна пред „Курир“. „Всичко, което научих за пеенето, го научих от теб. Благодаря ти, почивай в мир и с ангелите, драги мой учителю и друже мой. Много ми е тежко!“

Весна споделила колко тежък удар за нея била вестта за смъртта на Шабан. Тя припомни, че познава Шабан Шаулич от 16-годишна възраст. „Първите ми припеви, стихове, неговото търпение, когато ми показваше как се пее – не му тежеше дори когато се налагаше да ми показва по 50 пъти! Знаеше, че имам потенциал, макар да знаех само десетина песни, когато той ме поведе със себе си. Казваше, че имам неговата емоция. Това, което той даде на мен в живота ми, е начина ми на пеене, дикцията, начина на изговаряне на думите през песента. Тези неща в началото изобщо не ги знаех!“

В. „Курир“ се спря и на наследството на Шабан Шаулич, който държал да обезпечи финансово своята Гордана, като 3 месеца преди смъртта си изрично повикал семейния адвокат да направи завещанието.

Той й завещал сръбската и австрийските си пенсии, което прави около 3000 евро на месец. Съпругата му ще получава и парите от песните му – около 80 000 евро на година. Шабан приписал на Гордана авторските и изпълнителските права, т. е. още 30 000 евро на година. А от Youtube семейството му ще получава по около 50 000 евро на година, тъй като хитовете на Шабан имат 250 милиона гледания годишно. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име