Intrigi.bg Политика Цвета Караянчева: На недоказани записи няма какво да коментирам

Цвета Караянчева: На недоказани записи няма какво да коментирам

176
0

Отговорност за авторитета на НС е на всички 240 народни представители. Не може само на мен да се вменява вина за това. Опозицията търси всякакви методи да атакуват управляващите. Днес бяхме на едно представление, което заора дъното. Искат да влязат във властта през задния вход. Идват избори. Да ходят, да обикалят и да приказват и те.

Това е оценката на председателя на Народното събрание Цвета Карянчева за днешния дебат в парламента за поисканата й оставка, след като запази поста си. В предаването „Лице в лице“ по бТВ тя отказа да коментира записите с гласът, който поразително прилича на премиера Бойко Борисов. „На недоказани записи няма какво да коментирам. Нека да се произнесе прокуратурата.“, заяви тя. По думите й ще реагира на думите, ако прокуратурата докаже автентичността им. Тя призна, че е говорила с премиера, а той й е казал, че не казвал такива думи по неин адрес.

След това обяснение Караянчева преповтори целия си пасаж от написаното слово, което днес прочете пред Народното събрание за, т. нар. „настолна игра“ с цитати на държавни глави.

Относно изказването си в Лом пред активистите на ГЕРБ, където ня прати протестиращите да ходят пеш, Карянчева за пореден път повтори опорките, че има различно говорене пред симпатизанти.

„Говори се така, че да може да се възпламени тази аудитория. Аз пред колегите си говоря като същата Цвета, каквато съм била преди три години. Подобни волности в Народно събрание не си позволявам.“, каза тя.

Въпреки напомнянето, че тя е публична личност на висок пост и вяка изява не изменно се свързва с поста й, както и че не може да се прави разлика и да се разграничават видове говорене, когато човек има такъв пост тя настоя:

„Винаги съм носила отговорност за думите си. Едното говорене няма нищо общо с другото говорени.“ и още:  „Това е моето говорене пред моите избиратели, аз с тях говоря по този начин. От трибуната на народното събрание не говоря така.“. Малко по късно отново се върна към темата с думите: Скоро бях в село Егрек, едно забравени от всички село на края на България. Там няма как да говоря институционално. Аз няма как да си променя начина на говорене, защото това съм си аз.“

„Това са абсолютни битовизми“, отговори Караянчева във връзка с дарението от стари килими на театъра в Кърджали. По думите й има процедура за дарение на неща отпаднали от необходимост в Народното събрание. „Такива неща стоят в склада, след време ще ги изхвърлим или ще ги нарежем“, обясни още тя. „Дарени са компютри, на МТСП дарихме брошури, календари, които бяха с прекрасни пейзажи, а те ги дариха на старчески домове, защо да ги изхвърляме“, допълни тя.

Относно достъпът на журналисти в Народното събрание Караянчева обясни, че отделно от всички възможности, които предоставя новата зала, тя вече е видяла, че има нови възможности журналистите да се срещат с депутати. По думите й много от колегите й продължават да правят интриги, че те не иска да допусна журналистите, но това не било така, а в случа тя очаква БСП да й отговорят писмено на изпратено то нея запитване за достъпа. „Другите колеги са ми дали становище“, бе категорична тя, но също така категорично отказа да кажа каква е позицията на партиите в председателския съвет.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име