Intrigi.bg Политика Цветан Цветанов с нови откровения за Борисов, ГЕРБ и ДПС

Цветан Цветанов с нови откровения за Борисов, ГЕРБ и ДПС

332
0

При всички положения щях да напусна ГЕРБ въпреки „Апартаментгейт“. Това категорично заяви лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов по повод тръгването си от ГЕРБ – партията, в която беше вторият човек след Бойко Борисов.

„Има тотална промяна на концепцията от самото създаване на ГЕРБ. В момента няма как да кажеш, че ти си алтернатива на статуквото, защото за последната година имаш АЕЦ Белене, Турски поток“, коментира Цветан Цветанов пред бТВ.

Амбициите на Републиканци за България

Той каза, че финансите на неговата партия са до голяма степен от бизнесмена от САЩ Павел Вълнев. Около 1 милион лева са преведени към сметката на Републиканци за България. Очакват се допълнителни дарения за предизборната кампания, за да може да се избегнат зависимости. 

Резултат с изображение за „Цветан Цветанов с нови откровения за Борисов, ГЕРБ и ДПС“

Той категорично обаче настоя, че Републиканци за България не е партия на Павел Вълнев и не е лидерската партия. 

Цветан Цветанов отбеляза, че функционирането на една партия има разходи, а целта е да се избегнат задкулисните решения с икономическите решения. Бившият втори в ГЕРБ разкри, че той е назначен през 2019 г. в една от фирмите на Павел Вълнев. Отказа обаче да разкрие размера на заплатата си. Посочи само, че е „средна за американските стандарти“.

Цветанов попита водещия на сутрешния блок Антон Хекимян каква е неговата заплата, за да може и той да каже своята. Естествено журналистът отказа заради корпоративната тайна. Цветанов пък отвърна, че ако стане депутат, заплатата му ще бъде декларирана.

Шансове за парламента

По повод шансовете си за влизане в следващия парламент Цветан Цветанов определи като „мрачни“ прогнозите на социолозите за Републиканци за България. Според председателя на младата партия 4-процентовата бариера не е непреодолима. По думите на Цветанов в партията има много млади хора, които могат да допринесат за развитието на страната.

ГЕРБ vs Цветанов

Цветан Цветанов коментира и отношенията си с ГЕРБ. Той отново настоя, че управляващата партия е в зависимости от ДПС.

„Всичко, което съм казал, е абсолютна истина“, добави Цветанов.

И повтори мнението, че ГЕРБ отстъпва от смесените региони. Цветанов даде пример с община Баните. От думите му стана ясно, че и Борисов има роля за това отстъпление.

За последно пък Цветанов се е чул с премиера Бойко Борисов по повод провеждането на онлайн дискусията за 5G мрежата, което се състоя през януари тази година. За това събитие лидерът на Републиканци за България е разговарял и с президента Румен Радев.

В студиото на бТВ Цветан Цветанов повтори и друга своя теза, че Владислав Горанов е активният участик в реденето на листите на ГЕРБ. 

На финала на разговора бившият член на ГЕРБ настоя, че ГЕРБ са засилили зависимостите от Русия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име