Intrigi.bg Политика Цветан Цветанов: Борисов живее виртуално, няма енергия и доверие в ГЕРБ

Цветан Цветанов: Борисов живее виртуално, няма енергия и доверие в ГЕРБ

254
0

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов официално потвърди, че ще прави своя политическа партия. Проектът ще е на нови основи, но ще отстрани грешките, които досега е допускал. „Днес няма енергия и доверие и ГЕРБ, няма обратна връзка след срещите със симпатизанти или граждани на България”, коментира още бившия депутат, напуснал държавните си постове след скандала „Апартаментгейт“.

Крайно време е да надскочим прехода, изтъкна той и обеща да даде шанс на младите, образовани и хората с експертиза. В момента се обсъжда името на партията, каза Цветанов. До септември ще се събере инициативният комитет. Искам да дам шанс на всички знаещи и можещи, посочи той пред bTV.


„Ще се постарая да бъде това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допуснал при структурирането на ГЕРБ. Нямах опит тогава, имах енергия, обикалях страната. Докато някои се занимаваха с други дейности, а някои бяха извън хоризонта на ГЕРБ, аз работех и се срещах с хората по места, просто нямах опит. Сега имам опит и това което правя днес, зареждането, което получавам от хората, които са образовани и компетентни и е крайно време да надскочим прехода и да дадем шанс на поколението, което имаше възможност да се образова в чужбина, да се върне в България, каза Цветанов. Той добави, че името на партията се обсъжда. Най-късно септември ще бъде проведен инициативният комитет и ще се направи учредяване„, съобщи Цветанов.

„Една част от партията ще бъдат хората, които работя в моя център. Има хора, които не искат да влизат в политическия живот на страната. Аз искам да дам шанс на знаещите и можещите“, каза още бившия заместник на Борисов в ГЕРБ.

Първият председател на ПП ГЕРБ ще финансира бъдещата си партия чрез дарения, които всеки може да направи. „Най-вероятно ще се наложи да се вземе и заем за първата парламентарна кампания на изборите през 2021-а година“, добави още той.

България отсъствала от стратегическите дебати на международната сцена, според него. Всичко било съсредоточено към личните рейтинги. Той получил сериозна подкрепа за напускането на ГЕРБ, обясни Цветанов.


Първият председател на ПП ГЕРБ ще финансира бъдещата си партия чрез дарения, които всеки може да направи. „Най-вероятно ще се наложи да се вземе и заем за първата парламентарна кампания на изборите през 2021-а година“, добави още той.

Цветанов коментира и отношенията му с Борисов и заяви, че към днешна дата са „никакви и че не се чуват“. За последно премиера му се е обадил на Цветница. „Обадих се на рождения му ден, той не вдигна. В такъв случай му писах съобщение“. Той е на мнение, че Борисов живее във виртуален свят и най-доближените до него му казват това, което иска да чуе. „ГЕРБ върви хаотично и се движи надолу“, категоричен е Цветанов. За пример той посочи създаването на държавни бензиностанции. Пазарният принцип трябва да бъде налице, според него.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи конкретни имена, които са го мотивирали да вземе решението да напусне партията на премиера.

Георги Харизанов е човекът, който смятам, че Бойко Борисов е заложил да бъде двигателят на ГЕРБ, смята Цветанов.

„Димитър Главчев, Тома Биков и Спас Гърневски са хора, които само и единствено целят да имат своя политическа облага на гърба на народа. Те никога не са участвали в началния етап от структурирането на ПП ГЕРБ.“, посочи Цветанов.

За снимките в спалнята на Борисов, Цветанов коментира, че това е нелепо. „Не мога да си го обясня. Смятате ли, че имам този достъп до спалнята. Съдя от човешките си и морални ценности, в спалнята вкъщи влизаме аз и съпругата ми и нашите деца, няма друг който да влезе необезпокояван от охраната, която има долу. Нямам такива записи, всички които ме познават, знаят, че нямам компрометиращи записи срещу Борисов. Записите и всички снимки са отвратително нещо, това показва политическата култура“, посочи Цветанов.


Борисов трябваше да се извини публично на българския парламент и на Цвета Караянчева за думите, които се чуват от записа. Думите, които премиерът каза на пресконференцията когато целуна Караянчева за мен са признание, че записът е истински. Критикува и нея, защото парламентарната група не е излязла с позиция и не е поискала експертиза.

За скандала в ГДБОП той каза, че заедно с Ивайло Спиридонов е трябвало да си отиде и главният секретар на МВР, а не заместникът му. Той разкри, че вътрешният министър и шефът на ГДБОП от дълго време не поддържали никакви отношения. Подумите му след оставката на министър Веселин Вучков МВР тръгва надолу.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име