Intrigi.bg Булевард Цветан Недялков пребори рака

Цветан Недялков пребори рака

446
0

Талантливият музикант е убеден, че музиката го е спасила от коварната болест. Той се лекувал от тежък лимфом в продължение на 4 години. В най-критичния момент отслабнал с над 20 килограма, но не паднал духом.

„Имах огромния късмет да съм част от „Ку-ку бенд”, защото музиката ми беше като отдушник. Излизайки от болницата ходех на участия, забавлявахме се и така не мислех за болестта. Имах работа през цялото време, не съм оставал вкъщи. Това ме крепеше да продължавам напред”, призна 51-годишният Недялков. Между ежедневните ангажименти с бенда той успял да завърти и собствен бизнес със закуски. Двамата с неговия съдружник и приятел от детските години Мирослав Цонковски имали две баничарници – в центъра на столицата и в „Студентски град”. Цветан често черпел колегите си с тестените закуски, а Слави Трифонов неведнъж се е шегувал с тях в ефир.

Освен че преборил коварната болест, Недялков успял да стане професор. Талантливият китарист защитил професура в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и така хабилитираните професори в „Ку-ку бенд” станали двама – той и Илия Илиев. Недялков преподавал „Китара” на своите студенти, но основното му занимание оставало свиренето в бенда, пише „Уикенд“. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име