Intrigi.bg Политика Цветанов: Срещаме се в сряда с Марешки, може да го върнем в...

Цветанов: Срещаме се в сряда с Марешки, може да го върнем в НС

1028
0

В сряда ще имаме среща с Марешки, където ще поговорим за изпълнението на управленската ни управа. Това заяви в предаването „Лице в лице” Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ.

„ВОЛЯ и всяка парламентарна група е важна, защото волята на българския избирател е да има многообразие в НС. Имаме различия с ВОЛЯ. Например нямаме съгласие с тях за изтребителите F16. Ние в Уелс сме дали дума за модернизация на българската армия и изпълняваме обещанието си. Преди лятната ваканция се надявам парламентът да ратифицира договора за придобиването на F-16. До средата на юни се надявам преговорите да приключат“.

Цветанов коментира и отсрочването на дълговете на Мюфтийството: „Държавата трябва да дава субсидии на вероизповеданията. Мюсюлманите са без заплати, защото имат задължения към НАП. Разсрочването на задълженията на мюфтийството няма да се отрази на заплатите на имамите. Все още това не е окончателно прието. Трябва да мине през МС, после да бъде публикувано във вестник”.

По повод призива на Жозеф Дол десните партии да се обединят за евровота, Цветанов обясни: „Не сме водили разговори с никоя от партиите, които са ни сестрински. Посланието на Дол е да ограничим възможността за разпиляване на гласове. Не знам как вървят преговорите между малките партии, дали гласът им ще отиде в ЕНП или в други партии. Отворени сме за разговори, затова имаме и граждански квоти”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име