Intrigi.bg Политика Цветанов за акциите, когато беше вътрешен министър: Защитавах интересите на България

Цветанов за акциите, когато беше вътрешен министър: Защитавах интересите на България

284
0

Трябва да има повече операции с необходимите доказателства, за да има резултати и повече осъдителни присъди. По мое време защитихме националната сигурност с тези акции.

Това каза в предаването „120 минути“ по БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод репортаж на телевизията за делата, които България е изгубила в съда в Страсбург заради акциите, когато той беше министър на вътрешните работи. „За всяка една реализация има координирани действия между институциите, които имат отношение, както към реализацията, така и към гледането на мерките за постоянно задържане след това.  Да, действително може би са допуснати и слабости, след като са допуснати тези осъдителни присъди. Но мога да заявя категорично днес и във всяко следващо предаване, което пожелаете, че правоохранителната система работеше много ефективно, точно в този период, който цитирате, в който съм бил вътрешен министър“, каза още Цветанов.

„От дистанцията на времето, може би да – допуснахме грешка с ареста на Алексей Петров. Но мога да кажа, че от събраните доказателства към онзи момент и всичко това, което правиха колегите, защото министърът на вътрешните работи не може да се намесва, а той няма и отношение по събирането на доказателствата. Но аз единственото, което съм давал като възможност, е политическа воля за борба с престъпността и да няма хора, които да се чувстват защитени. Съдът е този, който решава дали едно лице е виновно или не. Така че, от тази гледна точка, не очаквайте някакъв различен коментар от това, което се е произнесъл българският съд. Това е една от грешките, които правех и които не смятам да допускам отново“, заяви той.

„Мога да ви кажа, че и до ден днешен тези хора, които са били жертви на престъпността ме подкрепят за всичко това, което правя. Съвсем случайно на едно посещение, на което бях, дойде съпругата на адвоката Лупов. Със сълзи на очи тя каза, че е искала много пъти да намери повод да ме поздрави за това, което направихме тогава в системата на МВР и задържахме извършителите на убийството на нейния съпруг“, даде пример Цветан Цветанов

„Извинявам се на всички, които са засегнати. И по-добре да се извиниш, но пак ще повторя, че по тази начин защитихме интересите на държавата. Най-добрата защитна теза на хората Нека погледнем и през очите на жертвите. Те са ми казвали такива неща, които нямат смелост да кажат пред вас, защото ги е страх. Те живеят благодарение на тези акции. Те са благодарни за тези акции. Свидетели по делото „Октопод“ станаха жертви на престъпността. Това също не трябва да се забравя. Аз защитавах интересите на държавата. Защитавах интересите на България“, категоричен беше Цветанов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име