Intrigi.bg Политика Цветанов: Дори и да не беше „апартамент гейт“, щях да напусна ГЕРБ...

Цветанов: Дори и да не беше „апартамент гейт“, щях да напусна ГЕРБ заради сближаване на партията с ДПС

405
0

Дори и да не беше „апартамент гейт“, пак щях да напусна ГЕРБ – заради топлата връзка между ГЕРБ и ДПС. Между мен и Борисов също е имало различия и те са ставали публично достояние. Много се примерите, един от тях е случаят „Скрипал“, по който България не подкрепи позицията на нашите евроатлантически партньори. Това коментира в студиото на Би Ти Ви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Бюджетът който имаме е съгласно българското законодателство, много под регламентираното. Към настоящия момент подаваме регулярна информация къде и за какво се харчи. Дарението на г-н Вълнев е 1 млн. долара общо за кампанията. Това са пари, за да можем да стигнем до избирателите, още повече, че ние сме ограничени от дебати, ако не си плащаме. За нас е важно да отправим посланията до хората и да посочим решения на проблемите. Всички средства са публични, те се използват целево, свързани са с конкретни медийни изяви и поддържането на нашите структури в страната да извършват своята дейност, аргументира се политикът.

Цветанов посочи, че Павел Вълнев е един  успял човек и идеята е чрез него да бъдат  ангажираме повече успели българи зад граница, с натрупан опит и административен капацитет, които да бъдат използвани за интересите на България. 

Лидерът на „Републиканци за България“ подчерта, че за него е много важно да се говорим за политическите решения на проблемите, предвид това, че сме в ситуация на една невъзможност на правителството да се справи с третата вълна на пандемията, която по думите му е изисквало да бъде изграден нужния капацитет на болниците, с необходимата техника и легловата база. В тази връзка той маркира няколко акцента от управленската програма на партията: актуализация на бюджета, да се търсят реални действия за малкия и среден бизнес, и прилагане на електронно управление, намаляване мандата на главния прокурор и спазване върховенство на закона, финансово да бъда обезпечени малките общини. 

Цветанов е категоричен, че коалиционно управление с БСП, ГЕРБ или ДПС са червени линии. За тях е много важно какви трансатлантически политики ще се инициират и даде за пример сигурността в Черноморския регион и интегрирането на Западните Балкани.

Той призна, че като всеки човек е правил грешки, които се надява в бъдеще да не допуска. И отново обясни, че има един единствен апартамент, придобит по законен начин, в който живее със семейството си. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име