Intrigi.bg Политика Цветанов допусна, че може да участва на парламентарните избори с нов проект

Цветанов допусна, че може да участва на парламентарните избори с нов проект

450
0

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че е допустимо да участва на парламентарните избори догодина с нов политически проект, който да е дясноцентриски, да изповядва евроатлантически ценности и да включва интелигентни хора.

Заявката си Цветанов направи в интервю за БНР днес и даде да се разбере, че ще вземе решение дали да направи партия до 2-3 месеца. Според него хората имат нужда от нови проекти, тъй като недоверието в сегашните е голямо. По думите му българите имат нужда от икономическа стратегия, а кабинетът не предлага такава.

В петък напусналият ГЕРБ заради имотния скандал „Апартаментгейт“ беше във Видин, където се срещна с напуснали партията. Пред „Дневник“ бившият кмет Огнян Ценков обяви, че сред темите на разговор е била и евентуален политически проект.

Ако се прави политически проект, то той трябва да е с ясни евроатлантически принципи. В евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива – „Три морета“, където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива“, каза Цветан Цветанов пред БНР днес.

Преди седмица премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Цветан Цветанов е обиден и вероятно ще направи партия. Това стана, след като прокуратурата обяви, че няма да го разследва за скандала с купения на цена под пазарната апартамент.

Днес Цветанов каза, че е правилно, че е напуснал постовете в ГЕРБ, за да може да мине проверката.

„Политиката не е за огорчени или за обидени, а за хора, които имат хоризонт и биха искали да получат подкрепа за секторните политики, които могат да бъдат реализирани. Аз не съм от политиците, които отиват на лични нападки. Днес мога да говоря с всеки, независимо от неговите възгледи. Трябва да създадеш платформа, която да обединява, а не да разделя“, каза още бившият зам.-председател на ГЕРБ.

Цветан Цветанов направи заявка, че ще обиколи всички областни градове и ще се среща с хора, което било най-ценното.

Различни говорители на ГЕРБ твърдят, но неофициално, че Цветан Цветанов обикаля из страната, за да събира бивши членове на ГЕРБ за евентуален проект. В последните две седмици си проличаха раздори в две партийни организации на формацията на Бойко Борисов. Във Видин заради разногласия с областния координатор Владимир Тошев напуснаха 48 партийци, сред който и Огнян Ценков, а ръководството на ГЕРБ се опита да тушира напрежението, като изпрати вицепремиерът Томислав Дончев да раздава партийни книжки на 234 новоприети членове. В Плевен от партията бяха изключени ключови членове, които изпратиха отворено писмо до Бойко Борисов, в което критикуват областния координатор Мирослав Петров, че прави задкулисни договорки с БСП.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име