Intrigi.bg Политика Цацаров изиска от ДАНС данните за скритите доходи, имоти и офшорни сметки

Цацаров изиска от ДАНС данните за скритите доходи, имоти и офшорни сметки

440
0

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация за лица, заемащи висши публични длъжности, които не са декларирали имуществото си по записания в закона ред.

От прокуратурата посочват, че са изискали и данните събрани от финансовото разузнаване.

Поисканата информация включва данни за банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

Данните са изискани за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

Правосъдният министър Данаил Кирилов коментира, че подкрепя главния прокурор в това, че е изискал информация от ДАНС за офшорни сметки, имоти и други инвестиции на лица, заемащи висши държавни постове. Според него е необходимо това да се направи.

Ще извършим всичко, което е необходимо и то в координация с всички държавни институции, заяви в отговор председателят на ДАНС Димитър Георгиев, цитиран от БГНЕС.

Когато сме готови с информацията, ще я представим на вниманието на главния прокурор, допълни Георгиев и подчерта, че ще се положат всички усилия това да стане в максимално кратки срокове.

На въпрос дали не трябва да се изчака първо да минат изборите за Европейския парламент, за да не повлияят резултатите от проверката на тях, той отговори: „Дали изборите са преди или след, това няма никакво значение. Сега сме получили това искане и ще го работим в кратки срокове, за да можем да приключим обективно по всичко“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име