Intrigi.bg Политика Цацаров вече не е главен прокурор, президентът го освободи от поста

Цацаров вече не е главен прокурор, президентът го освободи от поста

35
0

По предложение на Висшия съдебен съвет и на основание чл. 129, ал. 2 от Конституцията държавният глава издаде указ за освобождаването на Сотир Цацаров от длъжността главен прокурор, съобщиха от пресцентъра на президентството

Указът трябва да бъде обнародван от Държавен вестник. Едва тогава Сотир Цацаров ще бъде освободен от поста. Така ще стане вторият главен прокурор, който приключва мандата си малко по-рано.

След като Указът влезе в сила, Сотир Цацаров ще встъпи в длъжност като председател на КПКОНПИ. В същия ден Иван Гешев ще встъпи в длъжност като главен прокурор.

Започват консултациите при президента Румен Радев за необходимостта от промени в Конституцията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Първата подготвителна среща на Румен Радев ще се състои на 17 декември с Правния съвет към президента и с представители на академичната общност, а на 19 декември от 13.00 часа държавният глава ще приеме на „Дондуков“ 2 представители на неправителствени организации и професионални сдружения на магистрати.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име