Intrigi.bg Актуално Христо Шопов след разпрата със съседката Патриша и ареста: Няма да оставя...

Христо Шопов след разпрата със съседката Патриша и ареста: Няма да оставя нещата така!

193
0

„Със сигурност няма да оставя нещата така! Не мога да коментирам конкретно какво ще правя по случая, но определено ще действам.“  Това заяви актьорът Христо Шопов, който в петък бе арестуван и обвинен за закана за убийство на съседката си, а преди ден бе освободен от ареста от Софийския районен съд срещу най-леката мярка за неотклонение „подписка“.

„Сега се чувствам добре вкъщи“, обясни още Христо Шопов. 60-годишният актьор допълни и че времето е такова, че агресията е повсеместна, но той се надява на справедливост за себе си.

„Вярвам в правосъдната система“, подчерта топартистът и обясни, че повече не може да говори, тъй като тепърва започват дела между съседката му и него.

Актьорът има право да съди Патриша Тийвс за набеждаване, тъй като не я е заплашил с оръжие, а е носил в себе си ключове. Шопов може да предяви граждански иск и за умишлено подвеждане на полицейските и съдебните органи в държава на ЕС и за уронване на престижа му.

Самият Шопов сподели, че няма да „остави нещата така“ и ще се бори да изчисти името си в съда. Защитава го адвокат Ина Лулчева.

Междувременно вълни от реакции на защита към актьора заваляха в социалните мрежи от негови колеги и познати.

Актрисата Ернестина Шинова бе една от първите, които реагираха с коментар. Тя призовава да не съдим бързо и предположи, че действията на Христо Шопов със сигурност са били провокирани от сериозен спор. „Освен това не одобрявам насилието под никаква форма, но не забравяйте още пресния случай на майка и дъщеря, които заедно убиха съпруга на дъщерята. Жените не бива да бъдат подценявани в това отношение, напълно равностойни са някои представителки на слабия пол“, написа Ернестина в мрежите.

Думите й подкрепи и жената на Михаил Белчев – Кристина.

„Напълно съм съгласна. Аз също го познавам от години и съм убедена, че е бил провокиран, за да каже такива думи. Той е прекрасен актьор и добър човек“, сподели Криси.

Продуцентът Христо Порязов, който е работил с Шопов, също излезе в негова защита. „Изумен съм от благородството, таланта и добротата на този човек. Не вярвам на нагласени циркове и се надявам истината да излезе съвсем скоро“, каза Порязов. В защита на Шопов се изказа и актьорът Христо Мутафчиев, който не вярва той да се извършил агресивни действия спрямо Патриша Тийвс.

Според адвоката на актьора – Ина Лулчева, гражданката на Люксембург Патриша искала да компрометира най-вече сина на Христо Шопов – Наум, който в момента е по-известен от баща си. Това ставало ясно и от двата клипа, които Патриша заснела, докато се карала със съпругата на Христо Шопов. Повод за скандала били чистачки на автомобил. На клиповете не се виждало Шопов да носи оръжие. В продължение на две минути тя крещяла: „Това е Христо Шопов и лудата му жена“. Също така викала, че ще изпрати клипа в Нова телевизия.

За поведението си Христо Шопов бе арестуван и прекара в Седмо РПУ 72 часа, след което го пуснаха. В мотивите си съдът посочи, че няма доказателства Шопов да е заплашил пострадалата с пистолет. Прокуратурата е предоставила данни, че е възможно той да се е заканил с убийство на пострадалата, както и че е засегната нейната телесна неприкосновеност. Съдът прие още, че няма опасност Шопов да извърши престъпление, нито опасност да се укрие, и отбеляза чистото му съдебно минало.

Христо Шопов с филм за стрелбата, оттам има оръжие, не е ловец

„Изцяло съм готов с филм, който правих много време с екип от приятели. Той е за спорт, който в България е познат като динамична стрелба. Идеята ми беше да представя този спорт на публиката, тъй като имаме световни и европейски шампиони, за които почти никой не знае. Те са герои в моя филм. Аз самият съм се занимавал в някаква степен, обичам да стрелям.“ Това сподели преди време актьорът Христо Шопов, който много внимава, когато решава да използва разрешителното си за стрелба. Именно оттогава той получава трите си оръжия, а не защото ходи на лов и обича да стреля по животни. Актьорът е защитник на животните, дори направи документален филм за овчарско куче. Дълги години помага и на приюта за кучета в Мездра. „Ако не бях човек, със сигурност щях да съм вълк. Много обичам тези животни“, казва за себе си Шопов.

Наум изхвърча от телевизията да види баща си

Водещият на „Ергенът“ Наум Шопов изхвърча от студиото на телевизия, в която бе поканен да е гост, след като научи за ареста на баща си. Той не пожела да коментира нищо по случая с него.

„Баща ми е строг, обран. Винаги съм бил горд с него, защото се старае много и в работата, и в семейството“, каза преди време Наум за баща си. Майката на Наум е актрисата Мариана Станишева, която от години работи като кастинг режисьор. Тя се появи веднъж и в един от епизодите на „Откраднат живот“ по Нова тв. Тя влезе в ролята на мащеха на собствения си син – Наум Шопов.

Мариана е втората съпруга на Христо Шопов. Двамата се познават от ВИТИЗ, но искрата между тях пламва на снимачната площадка на филма на Иван Андонов „Индиански игри“ през 1989 година. От връзката им се ражда Наум. Преди това актьорът има друг брак, от който е дъщеря му Невена.

„Моят дом е моята крепост! Много държа на семейството си и не се забърквам в никакви извънбрачни връзки. Имам две деца от двата си брака. По-голяма е дъщеря ми Невена, която живее в Германия. Синът ми Наум завърши Еврейското училище в София, както и медицина. И двете ми деца са кръстени на родителите ми“, споделял е Христо в интервюта.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име