Intrigi.bg Спорт Христо Стоичков е номиниран за мечтания отбор на „Франс футбол“

Христо Стоичков е номиниран за мечтания отбор на „Франс футбол“

288
0

Бившият нападател на националния отбор и на „Барселона“ Христо Стоичков е номиниран за мечтания отбор на „Франс футбол“. Френското издание организира класация за определяне на „Дрийм тийм“, след като обяви, че тази година няма да връчва „Златната топка“.

В продължение на няколко седмици от изданието представиха по десетима футболисти от различни поколения от 50-те години на миналия век насам за всеки пост в системата 3-4-3. След публикуването и на номинациите за ляво и дясно крило и за централен нападател предстои 170 журналисти от цял свят да гласуват, за да определят идеалния отбор, който ще бъде съобщен през декември.

Стоичков е номиниран като ляво крило заедно с Кристиано Роналдо, Роналдиньо, Ривалдо, Карл-Хайнц Румениге и други.

Българинът е носител на „Златната топка“, беше част от историческия подвиг на България на световното в САЩ ’94, както и от „дрийм тийма“ на „Барселона“ от средата на 90-те години.

В средата на юли заради пандемията и спирането на мачовете в почти целия свят „Франс футбол“ съобщи, че няма да връчва „Златната топка“. „Това е една толкова странна година, която не бихме могли да приемем за обикновена. Това не е решение, което взехме с лека ръка, но трябваше да приемем, че не може да има нормален победител“, каза редакторът на „Франс футбол“ Паскал Фере.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име