Intrigi.bg Политика Христо Проданов: Как може адвокат на ”Артекс” да е правосъден министър?!

Христо Проданов: Как може адвокат на ”Артекс” да е правосъден министър?!

1371
0

„Апартаментгейт“ вече започва да слиза и на по-ниските етажи в управляващото мнозинство на ГЕРБ. Това показва, че „октоподът“ е обхванал абсолютно цялата държава“. Това заяви пред БНР депутатът от БСП Христо Проданов.

„Артекс“ се оказа фирмата на властта, която е продавала на хора с власт от ГЕРБ на ниски цени. Оказа се, че г-н Кирилов е част от правната кантора, която обслужва „Артекс“. Не си обяснявам как може да поемеш политическа вина – да смениш правосъдния министър, който си е купил апартамент от тази фирма, с адвоката на тази фирма. Струва ми се двоен аршинът“, коментира Проданов за новия правосъден министър Данаил Кирилов.

Искаме оставката както на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, така и на неговия заместник, категоричен бе депутатът. Той обясни това с факта, че от левицата имат съмнения за това, че заместникът му, който също е замесен в имотния скандал, реално може да разследва началника си. Той припомни, че още от самото начало са били против назначаването на Пламен Георгиев за председател на агенцията. С внесената подписка за отстраняването на Георгиев от БСП дават знак на управляващото мнозинство да поправи грешката си.

„Промяната, която беше направена миналата седмица в антикорупционния закон, е относно изискванията за ценза на председателя на антикорупционната комисия. Досега в закона беше посочено, че той трябва да има висше юридическо образование. Сега това отпада като изискване, просто трябва да има висше образование със степен магистър. Това е внесено като предложение и се обсъжда в комисиите, което естествено ще бъде прието. Това ни кара да мислим, че този, който са си набелязали да бъде нов председател на тази комисия, не отговаря на тези условия и затова те сега ги променят“, подчерта още Христо Проданов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име