Intrigi.bg Булевард Христо Кидиков обиден на министър Банов

Христо Кидиков обиден на министър Банов

336
0

Министерството на културата ще разшири списъка с артисти, които получават награди за особени заслуги. Това стана ясно, след като се развихри скандал около отпуснатите парични премии на естрадни легенди, награждавани през годините на фестивала „Златният Орфей“.

Тази година легендарният изпълнител Христо Кидиков прави 50 години на сцената. Участвал е 17 пъти в „Златният Орфей“, отличен е и с награда. Той обаче не бил включен в списъка с награди на Министерството на културата.Това огорчи певеца и той лично се обърна към министъра на културата. „Господин министър, ако днес цъкнете „Вефа“, няма да чуете Кидика. Вие го сринахте. Той не съществува след 50 години“, заяви Кидиков.

От самото начало въпросният списък с артисти предизвика бурни реакции сред творците. Според Етиен Леви експертната комисия трябва отново да се събере и да прецизира кои са наградените.
От НДК, откъдето е изпратено предложение до Министерството на културата за пенсиите по повод 55-ата годишнина на „Златният Орфей“, са заявили предложение за разширяване на списъка с още 40 имена за разглеждане.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име