Intrigi.bg Политика Христо Иванов бил влязъл в джипа на Бобов, за да му „откаже”

Христо Иванов бил влязъл в джипа на Бобов, за да му „откаже”

153
0

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира снимката, която показва негова среща с Пламен Бобоков в джипа на бизнесмена в близост до сградата на Народното събрание.

„Г-н Бобоков има някакъв проект в Русе за възстановяването на една историческа сграда. Наши депутати в общинската листа са коментирали това нещо и той потърси възможности за някаква подкрепа от наша страна да се завърши този проект.

Просто нямаше къде другаде да се видим. Видяхме се по този начин за 10 минути. Просто да му кажа, че абсолютно не мога съм полезен, за съжаление – сградата е много красива“, каза Христо Иванов при гостуването си в предаването на Нова тв „Събуди се“.

Той отрече в колата да е обсъждан евентуален политически проект на Пламен Бобоков и увери, че „развитието на събитията ще го покаже“.

Христо Иванов коментира и въпроса с ветото за началото на преговорите на Република Северна Македония с Европейския съюз. Според него френското предложение е „изключително добро за България“.

„Освен правителствената криза и тази в досега управляващото мнозинство, България е изправена пред едно много важно решение, свързано с РСМ. Това е важно не само за Северна Македония, но и аз нас, но ние сме на път да го провалим. Това ще бъде изключително жалко за нас. Това налива допълнително масло в огъня“, подчерта той.

Според него Слави Трифонов се опитва да експлоатира темата за Северна Македония, за да си осигури алиби за някакви свои вътрешнополитически действия. „Това е един начин, който меко казано е безотговорен. Най-накрая ние получихме резултат от френските усилия за посредничество. Прочетох много внимателно предложението. Говорих и с много авторитетни дипломати от различни политически сили.

Общото мнение е, че това е едно много добро за България предложение. Искам да ме чуят всички – това е изключително добро за България предложение, което ние сме готови да изхвърлим в коша поради това, че сме във вътрешнополитически скандал в момента“, категоричен е Иванов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име