Intrigi.bg Куриози „Хотел“ с картонени легла посреща пътниците на летище „Нарита“ в Токио

„Хотел“ с картонени легла посреща пътниците на летище „Нарита“ в Токио

202
0

В картонен хотел се превърна багажното отделение на летище „Нарита“ в Токио. Там хората, които пристигат от дестинации, в които има много регистрирани случаи на коронавирус, изчакват резултатите от тестовете си, съобщават от SamChui.com.

Пътниците, които кацат от САЩ или Европа са подложени на наблюдение и могат да напуснат територията на летището само със семейството си или с приятели в собствен транспорт. На онези, които нямат кого да извикат, за да ги прибере, се забранява да използват градския транспорт и такситата. 

Докато хората не получат резултатите от тестовете си за COVID-19, те спят в картонени кутии, осигурени от японското правителство. Обикновено един пътник остава в импровизирания хотел два дни, а това му струва 15 хил. йени или 140 долара.

Според пътник, който пристига в Токио от Виетнам, матракът от футон на картонените легла е „доста удобен“, но много хора се оплакват, че заспиването е трудно, тъй като полети продължават да кацат по всяко време. Някои от леглата са отделени едно от друго с картонени прегради, но други са прекалено близки едно до друго, а това притеснява туристите. Летището осигурява напитки и храни.

Когато накой от пътниците получи негативен резултат за COVID-19, той може да напусне „Нарита“ с кола под наем или с друг личен транспорт. Въпреки че не е заразен и за него важи забраната за използване на градски транспорт.

Тъй като конституцията на Япония забранява задължителната карантина, правителството може само да помоли пристигащите пътници да се самоизолират за 2 седмици. 

През последния месец „Нарита“ отчете 85% спад в международните полети. Летището затвори и едната си писта, което се случва за пръв път откакто отваря врати през 1978 г.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име