Intrigi.bg Актуално Хотелиерите притеснени: Отново няма план за лятото

Хотелиерите притеснени: Отново няма план за лятото

147
0

Нова търговска и рекламна политика във връзка с продължаващата пандемия да разработи Министерството на туризма, поискаха от туристическия бранш в Бургас.

За първи път те се готвят да издигнат независим кандидат за депутат, който да защитава интересите им. Как ще протече летният сезон отново е загадка, а експертните прогнози не са оптимистични.

Докато министърът на туризма Марияна Николова открива блестящите перспективи за развитие на концертния и на голф туризма в България, туристическият бранш по Южното Черноморие се пита ще има ли летен сезон и как ще протече той. До момента министерството не е подготвило нито стратегия, нито концепция, няма и разработени варианти при какви условия ще бъдат посрещнатите туристите в морските ни курорти.

Нашите конкуренти от съседните държави имат готовност от април да открият туристическия сезон, каза председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас и един от най-добрите експерти в туризма Иван Иванов.

И това лято чуждестранните туристи ще пристигат по Южното Черноморие най-вече с автобуси и с коли, прогнозира председателят на Бургаската регионална туристическа асоциация Соня Енилова. „Очакваната нова вълна на вируса ще затрудни допълнително подготовката на летния сезон. Ако се запазят настоящите условия – изискване за тест, ще ограничи броя на туристите, които искат да посетят България. Така ще можем да разчитаме само на български туристи, но те няма да запълнят капацитета… Трябва да се търси нов подход, да се търсят нови продукти, които да отговарят на настоящата обстановка“, добави тя.

Ранни записвания има, но те не са сигурни, каза хотелиерът Венелин Ташев. Този сезон, за разлика от миналата година, всички хотели в Слънчев бряг ще отворят, защото собствениците им не могат да издържат още един сезон да не работят.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име