Intrigi.bg Спорт Холандска боксова легенда бедства, а къде са нашите идоли?

Холандска боксова легенда бедства, а къде са нашите идоли?

796
0

От върха на спортната слава до скитник и живот в каравана в несебърско село. Да бъде забравен и изоставен. Това е съдбата на легендарния холандски боксьор Руди Люберс. Bulgaria ON AIR първа ви запозна с историята на бившия боксьор, издържал цели 12 рунда срещу Мохамед Али

В Холандия вече е организирана благотворителна кампания, за да бъде върнат Руди в родината си. А село Кошарица се оказа гореща новина за холандските медии, които пристигнаха у нас, за да популяризират случая на бившия боксьор.

Резултат с изображение за Холандска боксова легенда бедства

Има ли забравени български спортисти, които също са оставени на произвола на съдбата и живеят в нищета? Темата коментираха в „България сутрин“ спортните журналисти Едуард Папазян и Крум Савов.

Резултат с изображение за Холандска боксова легенда бедства

„Примерът на Руди е изключение от правилото. Много малко са спортистите, които изкарват годините си над 60-70 в подобна мизерия. Руди е пример как не трябва да завърши животът на един голям спортист“, посочи Папазян.

Той подчерта, че спортът много дава, но и много взима. По думите му спортистите губят най-хубавите си години в тренировки и състезания, а след кариерата си влизат в живота с манталитета на малки деца.

„Боксът и бойните изкуства най-често имат допирни точки с престъпността. При спортистите проблемът е, че много лесно печелят пари, но и много лесно ги губят“, каза още спортният журналист от „24 часа“.

Крум Савов даде примери с български спортисти, които имат сходна съдба с тази на холандския боксьор.

„Ангел Генчев има перипетии – влизане в затвора, световна титла, отново се връща в затвора. Другият пример е най-бързият бял мъж на планетата – Николай Антонов. Най-яркият и отрицателен пример е Гълъбин Боевски – един от най-титулуваните ни щангисти за всички времена. Никой не знае къде е в момента. Влезе в бразилски затвор, по странна система се върна и се потопи“, коментира Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той констатира, че обществото лесно си забравя идолите, а младите вече са толкова засипани с информация, че не могат да разпознаят дори звезди от близкото минало.

„Не само спортът води до тази деградация, а социалната среда“, отбеляза Крум Савов.



Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име