Intrigi.bg Актуално Хит новина в Intrigi.bg: Бизнесменът, който връща „Карфур“ в България, вдига сватба...

Хит новина в Intrigi.bg: Бизнесменът, който връща „Карфур“ в България, вдига сватба с мъж? (СНИМКИ)

604
0

Бизнесменът Добромир Андонов, който притежава веригите Parkmart и Aldo, е човекът, който връща френските хипермаркети „Карфур“ в България. Вече е ясно, че търговската верига, която напусна преди близо десетилетие след фалит, ще оперира през варненската „Паркмарт холдинг“ на Добромир Андонов.

Източник на Intrigi.bg подшушна, че бизнесменът е познат като много широко скроен, модерен и в час с последните лайфстайл тенденции. Новаторството му стигало дотам, че се твърди за предстояща сватба на милионера с… мъж.

Иначе за предстоящото настъпване на „Карфур“ е известно, че при втоя опит за настаняване на българския пазар ще се използват магазини с по-малък формат.

„През 2024 г. ще бъдат отворени първите поне 25 обекта Carrefour Express и Carrefour Market“, съобщи за „Капитал“ Добромир Андонов.

И този път френската компания е дала правата за България на гръцки посредник – държател на франчайз правата сега е Retail&More („Ритейл енд Мор“) – част от групата AVE на Никос Вардиноянис. Различното е, че гръцкият франчайзополучател предоставя „подфранчайзинг“ права на „Паркмарт холдинг“.

„Преговорите за влизане на българския пазар се водиха една година“, уточни бизнесменът.

Българският партньор ще плаща отчисления от оборота (роялти) за използване на бранда Carrefour, които по думите на Андонов са „изключително преференциални за първите години от съвместния бизнес“.

„Бизнес моделът на Carrefour е различен от този на другите международни вериги, които се ръководят от компания майка в чужбина.

В нашия случай оперативният бизнес се управлява от нас, решенията за локации и портфолио се вземат от нас, рискът е изцяло наш, като, естествено, Retail&More и Carrefour подкрепят целия процес“, коментира модерният предприемач.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име