Intrigi.bg Мистерии Хиляди се стичат към Кръстова гора за богослужение под звездите

Хиляди се стичат към Кръстова гора за богослужение под звездите

514
0

Xиляди се стичат към Кръстова гора в навечерието на Кръстов ден, за да участват в богослужението под звездите, което започва в полунощ. Хората идват, за да измолят за най-милото.

„Доведе ме едно огромно мое желание да имам деца, което още не се е осъществило. Дойдох да помоля Бог, Божията майка и всички светии да ми помагат, тъй като ми предстои втори инвитро опит“, сподели Стойка.

Според легендата на това място е заровен част от кръста Христов, който е намерен от Константин Велики и разделен на няколко части, едната от които остава в Йерусалим, Рим, а другата в Константинопол.

„Когато Константинопол е завладян, те вземат това парче от Кръста Господен, монасите от Бачковския манастир го откупуват“, обясни той.

Заради честите набези над манастира монастие местят парчето от кръста Господен в Кръстова гора. От тогава до днес хиляди идват всяка година, за да му се поклонят. В последните години насам се отправят и стотици гърци, руснаци и японци.

„Славата на това място все повече нараства заради тези чудеса, които Бог изобилно изписва над вярващия народ“, допълни отец Серафим пред Bulgaria ON AIR.

Силната и конкретна молитва е ключът към чудото, уверени са духовниците на Кръстова Гора, предаде репортерът Благой Цицелков.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2019/09/13/hiliadi-se-stichat-kym-krystova-gora-za-bogoslujenie-pod-zvezdite.422818

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име