Intrigi.bg Крими ХелпКарма-2: Нови разкрития за фондацията, която събира пари за болни деца

ХелпКарма-2: Нови разкрития за фондацията, която събира пари за болни деца

101
0

Миналата седмица Нова телевизия разказа за едно измамно милосърдие и как фондация, която съществува повече от 20 години събира пари за болни деца. Само, че те не достигат до тях. Показани бяха няколко ощетени семейства, както и начина на работа на фондация “Социално братство и милосърдие“.

Видяхте и реакцията в лицето на ръководството на известна пловдивска болница. Те научили от екипа на медията, че се събират средства за лечение в болницата. Последваха и заплахи за хората, които заснехме. Кой събира парите? Къде отиват даренията? Как се внедрихме във фондацията и проследихме порочната практика за укриване на средства? Вижте втора част на разследването на Тина Ивайлова.

Пред скрита камера част от сътрудниците на фондация „Социално братство и милосърдие“ признават как основната им работа е да събират дарения за болни деца, а средствата не отиват при тях.

Ползват ги да покрият нуждите на собствените си домакинства. Разказват също за начините на събиране на пари. За дейността на фондацията вече ви разказахме в първа част на нашето разследване. Беше показано как работят сътрудниците на Ангелин Кулински и за кого събират средства.

Медията срещна зрителите си с родители на тежко болни деца от цяла България. Тези на Божидара от Мизия, Наско от Димитровград, Ивена от Каспичан, Божидар от Белово и тези на момиченце от Сандански.

„За това дете специално от Мизия два пъти пускаме писма до Здравната каса дете да разрешат магнитен резонанс.“, обясни Ангерин Кулински, председател на фондация „Социално братство и милосърдие“.

Той добавя, че помага на родителите със скъпоструващи лекарства, които не могат да се открият в страната ни. Проверихме. Става въпрос за лекарства, които има във всяка една аптека и струват близо 20 лева.

Веднага след като Нова излъчила разследването, последвали заплахи за хора, които са били заснети. Те пък пуснали жалби в Районна прокуратура –Пловдив. На ход са разследващите.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име