Intrigi.bg Крими Хванаха 22-годишна, дрогирана с три вида наркотици, зад волана на кола с...

Хванаха 22-годишна, дрогирана с три вида наркотици, зад волана на кола с крадени номера

436
0

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Н.Р., на 22 г., за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на наркотици. Колата й била с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Освен това, у шофьорката са открити още наркоточни вещества.

На 21.01.2020 г. около 01,00 ч. в ж.к. „Надежда“, София, обвиняемата Н.Р. управлявала лек автомобил, служейки си с регистрационни табели, издадени за друго МПС и след като била употребила наркотични вещества. Под предната дясна седалка на автомобила Н. Р. държала наркотични вещества, а именно: кокаин с тегло 0,30гр., метамфетамин с тегло 0,58гр., амфетамин и кофеин с тегло 19,53гр., MDMA с тегло 1,27гр., коноп с тегло 16,31гр., коноп с тегло 12,69гр. и коноп с тегло 5,31гр., на обща стойност 923,06 лева, съобщиха от прокуратурата.

По същото време, на същото място били полицейски служители при 02 РУ-СДВР, които предприели проверка на управлявания от Н. Р. автомобил. По време на проверката обвиняемата била притеснена и не представила свидетелство за управление на МПС и документи за автомобила. След направена справка полицаите установили, че регистрационните табели, поставени на автомобила са издадени за друго МПС. Н. Р. заявила, че държи в автомобила си наркотични вещества и ги предала с протокол за доброволно предаване.

На място пристигнали полицейски служители при отдел „Пътна полиция“. Обвиняемата била изпробвана за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело резултат 0,19 на хиляда.Тя отказала да бъде изпробвана за наличие на наркотични вещества или техни аналози. Бил ѝ съставен акт за установяване на административно нарушение, както и талон за медицинско изследване. Н. Р. била съпроводена до болнично заведение, където дала проби за изследване за наличие на наркотични вещества. Установено било, че в дадените от обвиняемата проби се доказва наличие на тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо Н. Р. била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 2000 лева. Предстои делото да продължи в съда.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име