Intrigi.bg Актуално Харисън Форд идва в България заради „Индиана Джоунс” (Снимат новия епизод на...

Харисън Форд идва в България заради „Индиана Джоунс” (Снимат новия епизод на сагата у нас)

349
0

 Снимките на новия филм за „Индиана Джоунс” може да се проведат в България. Това заяви режисьорът на сагата Рик Маккалъм, който вече оглежда подходящи локации у нас, научи HotArena.

Петият филм от приключенската сага е много вероятно поне частично или изцяло да се заснеме на родна земя. А причина за това е фактът, че холивудския продуцент доста добре познава страната ни. Той живее по два месеца в годината у нас, а през останалото време в Чехия, пише„България днес”.

Бащата на сагата „Междузвездни войни” издава още, че е възможно снимките и на следващия епизод на космическия епос също да бъдат направени в България. „Тези локации са невиждани и непознати, и затова са толкова интересни”, казва Маккалъм. Той е впечатлен от младото поколение кинаджии, които успяват да се изразят по толкова динамичен начин със средствата на киното.

Според Рик киното в България се развива много успешно, а страната ни би се конкурирала и с европейските проекти, ако филмите бъдат „технически добри, ярки, провокативни, смели и противоречиви и натоварени с електричество, така че хората от цяла Европа да се идентифицират с тях”, споделя още продуцентът.

Именно красотата на природата и локациите ни, които „стават за всичко” вдъхновяват Маккалъм да предложи снимките на „Индиана Джоунс” да се проведат у нас.  „А защо и самият актьор да не дойде тук? Това е добра идея”, казва още режисьорът.

Новият филм за Индиана Джоунс трябва да е готов през 2020 година, а през декември 2019 тръгва и последния епизод от сагата „Междузвездни войни”. След като „Дисни” купиха „Лукасфилмс”, те сложиха ръка и върху космическата поредица.

Епизод 9 трябва да е последен в поредицата, а режисьор е Колин Тревъроу. „Харесвам страната ви и мисля, че тук можем да продължим като локация не само за Индиана Джоунс, но и за филма „Междузвездни войни”. Разбира се, това не зависи само от мен”, казва още Рик.

Продуцентът признава, че е важно да има сътрудничество между страните, тъй като кризата е ударила доста зле и киноиндустрията. И в момента нито една страна не разполага с достатъчно средства, за да прави филми самостоятелно.

Рик с носталгия си спомня и времето, когато с Джордж Лукас финансирали първия епизод от „Междузвездни войни” от своя джоб, пътували постоянно и търсели възможно най-изгодните начини да заснемат филма. За тях обаче било много по-важно да реализират една добра идея, а не толкова да спечелят пари от нея.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име