Intrigi.bg Свят Хакери се подиграха с руски супер ракетни системи. Путин бесен на военните

Хакери се подиграха с руски супер ракетни системи. Путин бесен на военните

152
0

Неизвестни хакери са осуетили две поредни изстрелвания на хиберзвуковите ракети „Циркон“ срещу Киев. Те са проникнали в системата за управление, нарушили са също радиовръзката с командния пункт. Преди десетина дни отново хакери са попречили на изстрелването на ракети „Кинжал“ в Ивано-Франковска област на Украйна.

Хакерските атаки срещу руската армия зачестяват, а щетите стават все по-чувствителни. Невъзможността да се противопоставят на хакерите успешно, предизвиква нервно напрежение в Кремъл. Вече се говори за тежки обвинения от страна на президента Путин към военното ръководство в лицето на военния министър Шойгу и шефът на Генщаба ген. Герасимов.

Обвинения се сипят и по адрес на военното разузнаване ГРУ (Главно разузнавателно управление на ГЩ на руската армия), което има специален отдел, в който са събрани компютърни специалисти от години. Те са използвани за дезинформация, проникване във важни институции на редица страни, предимно членки на НАТО и ЕС, както и за противодействие на хакерски атаки срещу Русия, тайните й служби и армията.
Още преди месец в киберпространството, където една от най-мащабните хакерски мрежи, позната като „Анонимните“, обяви открита война срещу Русия заради агресията в Украйна.

Оттогава насам „Анонимните“ поеха отговорност за няколко сериозни кибератаки срещу сайтове на руски правителствени институции и медии. Хакната е например важна част от базата данни на руското военно ведомство – впоследствие са публикувани около 200 GB документи и имейли.

Путин е бесен и напрежението в Кремъл расте с часове.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име