Intrigi.bg Булевард Финансова криза принуди княгиня Калина да се върне у нас

Финансова криза принуди княгиня Калина да се върне у нас

485
0

Княгиня Калина се връща в България заедно с мъжа си Китин Муньос и сина им Симеон-Хасан заради по-голямата финансова сигурност, която им осигурява страната и в частност Симеон Сакскоbургготски, узнахме от HotArena. 

Резултат с изображение за „княгиня Калина“

Единствената щерка в царското семейство винаги е била най-глезената и обгрижваната от родителите си, затова не може да се похвали и с един ден трудов стаж. Зетят на царя бе мореплавател, но в последно време се изживяваше като културен изследовател на родното си Мароко. Китин е роден в африканската държава, където баща му служи като военен. 12 години той, Калина и синът им живяха предимно в столицата Рабат, където българката се радваше на гостоприемството на тамошната кралска фамилия, а съпругът й, подпомаган от местни бизнесмени, пропагандираше културата и туризма. След ковид кризата обаче тези два сектора търпят огромни загуби, а възстановяванне дори не се задава на хоризонта. 

Резултат с изображение за „княгиня Калина“

Затова Китин ще се превърне в заврян зет у нас, а жена му даже ще започне работа в музея на царското семейство, който Симеон прави със свои средства в двореца Врана. „Искам да го направя международно известен, работя по проектирането на вирутална обиколка на двореца музей Врана и със съгласието на царя подготвяме специална зала с нови технологии“, похвали се Калина пред испанско списание, където обяви и новината, че се връща в България. Тя бе категорична, че синът й Симеон-Хасан ще учи в българско училище. Той е и единственият царски внук, говорещ български, пише Минаха години. 

Резултат с изображение за „княгиня Калина“

Докато семейството живееше в Мароко, той посещаваше българско училище в Рабат. Калина също няма проблем с българския, за разлика от братята си.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име