Intrigi.bg Куриози Фермер храни прасетата с канабис, за да направи месото по-вкусно

Фермер храни прасетата с канабис, за да направи месото по-вкусно

715
0

Интересна идея съчетава отглеждането на прасета, заедно с култивирането на канабис. Moto Perpetuo Farm е семейна фермар в Орегон, предоставяща органични зеленчуци и месо за ресторанти от висок клас в района на Портланд повече от две десетилетия. „Аз не съм фермер по канабиса, а ферме. Това, което правим е активна и важна част от разнообразна селскостопанска система“, заяви собственикът на Moto Perpetuo Дейв Хойл.

Решението не е само за устойчивост. Растенията и стеблата на канабиса, които съставляват приблизително 20 процента от това, което свинете ядат във фермата, осигуряват здравословно хранене и по този начин по-вкусно свинско месо. За разлика от свинското, обикновено закупено от хранителни магазини, което е бледо розово на цвят, месото е наситено червено, като сурова пържола.

Анна Дилгер, доцент по месознание в Университета на Илинойс, казва пред AG Web, че „храненето на странични продукти от легалната индустрия за марихуана е от интерес за мнозина“.

Прасетата в Moto Perpetuo не се „напушват“ от храненето с канабис, тъй като имат подобни ендоканабиноидни системи като хората и ТХК в суровия канабис трябва да бъде декарбоксилиран, за да стане психоактивен. Въпреки че няма проучвания за това, Дейв Хойл смята, че би могло да направи свинското месо по-вкусно, като увеличи приема на фураж на прасетата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име