Intrigi.bg Актуално Фейсбук деактивира милиарди фалшиви акаунти

Фейсбук деактивира милиарди фалшиви акаунти

698
0

От Фейсбук заявиха, че наскоро са деактивирали милиарди фалшиви акаунти. По техни изчисления около 5 процента от активните в момента акаунти вероятно са фалшификати.

фейсбук

Оценката на броя на фалшивите акаунти за социалните мрежи онлайн и предприетите действия срещу създаването на повече през първите три месеца на тази година стана известна в последния доклад на Фейсбук за дейността по прилагане на закона.

Социалната мрежа изключи 2,19 милиарда акаунти през първото тримесечие на тази година, което е почти двойно по-голям брой от тези в предходния тримесечен период, според вицепрезидента по почтеност Гай Розън.

„Размерът на акантите, по които работим, се е увеличил поради автоматизирани атаки от злоумишленици, които се опитват да създадат големи обеми от акаунти едновременно“, каза Розен.

Фейсбук явно деактивира акаунтите, докато автоматичните измамници се опитват да ги създадат. Базираната в Калифорния компания също така заяви, че е постигнала напредък в борбата с езика на омразата, автоматично откривайки 65% от премахнатото съдържание, вместо да изчака потребителите да го докладват.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име