Intrigi.bg Актуално Фатално решение погубило проф. Вучков

Фатално решение погубило проф. Вучков

421
0

Любимата жена на проф. Юлиан Вучков – Диана Душкова, си го прибра на небето на Деня на Независимостта.

Телевизионната легенда издъхна на 83-годишна възраст няколко часа преди последното си предаване. Дъщерята на писателя Атанас Душков почина на 63 г. на 10 юни 2017 година.

Двамата се събраха на стари години, макар искрата между тях да е прехвръкнала още като млади и изкараха цяло десетилетие заедно до смъртта й. Тя също получи инфаркт, а от тогава водещият до последно плачеше, че не може да преживее загубата.

Единственото спасение за разсейването от черните мисли бе работата – в последно време е написал две книги, а корицата на едната е трябвало да снима вчера (понеделник).Освен това води тричасовото си предаване „Времена и нрави“ всяка неделя по Евроком.

Така трябваше да бъде и на 22 септември от 20 ч., като за празничното издание бе поканил естрадната легенда Маргарита Хранова. Но късният неделен следобед се оплакал от болки в кръста и гърдите, чувствал се схванат.

Обадил се на момчето, което го гледа в последните четири месеца, откакто здравето му се разклатило. Виктор пристигнал и се обадили на познат доктор от Военна болница, пише „Телеграф“.

Той пристигнал с екип и линейка, но Вучков отказал да го вземат в здравното заведение с мотива, че му предстои да си води предаването, пък болката ще минела някак си. Не след дълго време положението му се влошило и последвало повторно обаждане до медика.

Тогава професорът е взет в линейката, но пътя за болницата е починал. От ВМА потвърдили пред „Телеграф“ за смъртта на любимия критик, но отказали да съобщят повече подробности за случая.

Според запознати е получил инфаркт. „Ако беше отишъл първия път, щеше да оцелее, ама зор да води предаването и чака да му се размине“, коментира Дани, дъщерята на един от най-близките му приятели.Пред нея Юлиан е споделил, че с Виктор го е запознала една лекарка – той бил сирак и е бил общ работник.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име