Intrigi.bg Булевард Усмивката, след която светът не свърши. Но опустя

Усмивката, след която светът не свърши. Но опустя

472
0

Hа 11 август 2015 година светът не свърши. Но стана едно малко по-тъжно място. 

Защото на тази дата си отиде един от най-великите комици на нашето време, а смъртта му ни напомни колко пуст става светът след хората, които са ни карали да се усмихваме. 

Робин Уилямс. При самото споменаване на това име главата на всеки един от нас изникват толкова много образи, сцени, които са ни разплакали или разсмивали – а вероятно и двете, че и до днес изглежда невероятно, че толкова много гениални роли са изиграни от един човек. 

Носителят на „Оскар“ и други престижни награди е роден на 21 юли 1951 година в Чикаго, Илинойс.

Баща му е търговски представител на популярна автомобилна марка, а майка му е бивш модел с комедиен талант.

Политическите науки са първият избор на бъдещия актьор, но той усеща, че това не е призванието му и след като е приет в престижното училище за изкуство „Джулиардс“ става ясно, че едва ли някога ще се занимава с бъдещето или миналото на политиката. 

За сметка на това решава да започне да се занимава със стендъп комедия в Сан Франциско и Ел Ей. Според критиците именно той е човекът, възродил жанра. 

На сцената, пред всички, той развива вроденото си чувство за импровизация, което след това пренася в телевизионните и кино ролите си. Това негово качество го откроява в ролите му – той умее едновременно да следва и да се отклонява от сценария. 

Сериалът „Морк и Минди“ го прави популярен, но истинската слава идва с „Добро утро, Виетнам“. 

Следва един истински шедьовър, в който всеки от нас може да огледа тъмните и светлите кътчета на душата си – „Обществото на мъртвите поети“

Няма човек на света, който да не е усетил горчиво-сладкия вкус на след комедията „Мисис Даутфайър“, в която един баща е готов на всичко – дори да скрие самоличността си и да се превърне в „бавачка“, за да бъде по-близо до децата си. 

Наградата „Оскар“ Робин Уилямс печели в категорията за поддържаща мъжка роля в „Добрия Уил Хънтинг“. 

Друга любима комедия, която завинаги остава в сърцата на киноманите е „Клетка за птици“.

Други негови филми, като например „Двестагодишен човек“ му печелят „Златна малинка“ за най-лош актьор, но това по никакъв начин не пречи на публиката да е влюбена във филмите му, независимо дали са приети от критиката. 

Сред другите любими заглавия с Робин Уилямс са „Пач Адамс“, „Джуманджи“, „Кралят на рибарите“… Със сигурност е трудно да кажем кое е най-доброто заглавие с участието на Робин Уилямс – всеки има неговия филм. 

И до днес не е ясно каква е причината за смъртта му – според най-популярната версия, комикът извършва самоубийство, след като е диагностициран с Паркинсон. Според друга теория, Уилямс е диагностициран с множествена склероза, а един от страничните ефекти на експерименталното лекарство, които е взимал са суицидни мисли. 

Истината за тази смърт не е предназначена за нас. 

За нас са филмите на Уилямс, които, между другото, правят сбогуването с него завинаги невъзможно. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име