Intrigi.bg Крими Умишлен ли е взривът във Варна? И след втория оглед не е...

Умишлен ли е взривът във Варна? И след втория оглед не е ясно

724
0

Повторният оглед в блок 302 в квартал „Владислав Варненчик“, където при експлозия загинаха двама души, не е установил улики за умишлен взрив.

Огледът ще продължи и утре, съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Тогава ще бъде поискана помощ и от сметопочистващите фирми. Засега на мястото са следователи от Варна и екип на ДОТИ.

„Не може да се каже на този етап дали е умишлено или по непредпазливост деянието. Назначена е химическа експертиза, която има предмет да изследва всичките находки, които са иззети при първоначалния оглед, за установяване на наличие на такива вещества“, каза той.
Днес ще бъдат предоставени и пробите от „Съдебна медицина“, където се извършва аутопсията на двата трупа, които са намерени на място.

Не е ясно все още кое е първичното – дали взривът, след който е последвал пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът.

Конов заяви, че по случая са назначени няколко експертизи, резултатите от които ще бъдат оповестени до седмица.

Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване

Няма данни в жилището и в жилищните помещения да са били съхранявани взривни вещества и оръжейни боеприпаси.

Издирването на бившия полицай Веселин Димитров продължава, предаде БНР. Все още не е ясно дали второто тяло, намерено в единия от апартаментите на четвъртия етаж в блок 302, е неговото.

Разпитани са нови свидетели, включително и жената, с която на семейни начала е живял Веселин Димитров, който е бил уволнен през 1995 година от Криминална полиция заради доказана корупция.

Тя е казала, че поради многократни случаи на насилие е била настанена в кризисен център, но той не е споделил с нея, нито я е заплашвал с подобен акт, какъвто вчера беше извършен. Разследването продължава.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име