Intrigi.bg Крими Удар! Иззеха 9 кг злато от магазин в Пазарджик

Удар! Иззеха 9 кг злато от магазин в Пазарджик

114
0

Двама от собствениците на магазин за мобилни телефони в центъра на Пазарджик са задържани, след като при обиски в търговския обект и жилището им са открити 8,9 кг злато, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Операцията е проведена в сряда, като в нея са участвали оперативни екипи на икономическа полиция и инспектори от НАП. При проверка в магазина, стопанисван от братята М.И / 20г./ и Е.И./21г./ , както и от 50-годишния им съдружник В.К. полицаите установили, че там се продават и златни накити – колиета, гривни, пръстени, обеци и медальони. При последвалото претърсване униформените се хванали за главите от голямото количество злато, което открили.

От обясненията на собствениците станало ясно, че златото е внесено от съседна държава, но не е декларирано по надлежния ред. Освен това собствениците на търговския обект нямали необходимия лиценз за продажбата на златни изделия. Проверката на данъчните установили липсата на касови бонове при продажбите в магазина. Работата по случая продължава, а магазина е запечатан. В рамките на операцията в ромския квартал на Пазарджик са открити и иззети над 6кг. нарязан тютюн, а в селата Виноградец и Карабунар домашно произведени местни изделия, които стопани продавали на пътя. Иззето е и 14 кг свинско месо, което било продавано пред къща в Пазарджик

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име