Intrigi.bg Политика Уволнен от Рашидов записал тайно Банов

Уволнен от Рашидов записал тайно Банов

864
0

Уволнен шеф на дирекция в културното министерство стои зад скандала с ремонта на Ларгото в столицата, съобщи TrafficNews.bg. Става дума за Ангел Ангелов, който беше споменат от министър Боил Банов като „проектаджия“, който го е изнудвал от 4 години.

Именно той е направил тайния запис, който беше огласен от депутатката от БСП Елена Йончева като драстичен пример за корупция. Това се случва през 2016 г., когато Банов е зам.-министър, а Вежди Рашидов е министър на културата.

Самият Рашидов днес обясни, че лично е уволнил Ангелов, защото бил недоволен от работата му.

„Започнах да получавам сигнали, че има нередности по търговете за някои програми, норвежката например. Аз не можех да позволя да се хвърля каквото и да е петно върху министерството, където работят честни и достойни хора, и го уволних“, обясни Рашидов.

Той уведомил и вицепремиера Томислав Дончев за случая.

В момента Ангелов работи в Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ към просветното министерство. Очаква се той да бъде привикан от прокуратурата да даде показания по започналото разследване по сигнала на Йончева, че Банов се е опитвал да спести 700 000 лева неустойка на сдружението „Антична Сердика“, което прави ремонта на Ларгото.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име