Intrigi.bg Актуално „Уважаван дипломат“ и „примерен мъж“, той дрогира и изнасили поне 23 жени

„Уважаван дипломат“ и „примерен мъж“, той дрогира и изнасили поне 23 жени

502
0

Брайън Джефри Реймънд има вид на човек, който може да се нарече успешен. Млад, но уважаван професионалист, работи като дипломат, член на американското посолство в Мексико Сити, владее испански и мандарин и на всичкото отгоре има добър успех с жените. Профилите му в приложенията за запознанства го показват.

Това, което не се вижда нито от профилите, нито от внимателно подредения образ, който Реймънд така усилено си гради, е, че той е хищник. И за него няма проблем да упои набелязаните си жертви, за да се възползва след това от тях сексуално.

В рамките на 10 години той е упоил и насилил сексуално поне 23 жени, най-малко една от които е прекарал през границата с Мексико за нощ на сексуално възползване, която тя едва си спомня.

44-годишният Реймънд беше арестуван на 9 октомври 2020 г. в дома на родителите си в Ла Меса, Калифорния, където временно бил отседнал, след като внезапно напуска работата си. Сега той е изправен пред редица обвинения за сексуално насилие, включително и по още един случай, който е примамил жена от Калифорния в Мексико, упоил я е и я изнасилил.

ФБР започна разследването си срещу дипломата след сигнал от мексиканските власти. Полицията в Мексико Сити е отговорила на сигнал от 31 май за гола жена, крещяща от терасата на апартамент, отдаден под наем на американското посолство в града. В конкретният апартамент от 2018 г. живее именно Брайън Джефри Реймънд.

Така властите се заемат със случая, който ги отвежда до откритието на над 400 голи снимки и видеоклипове на различни в акаунта на Реймънд в iCloud, като в голямата си част жените изглеждат в безсъзнание.

Впоследствие става ясно, че Реймънд се е запознавал с тях през приложения за запознанства, според документите по делото.

На конкретната жертва, която той прекарва в Мексико сити, има открити 77 изображения и видеа, на които се вижда как дипломатът е гол и във възбудено състояние край нея, докато тя лежи в безпомощно състояние разсъблечена.

Както тя, така и останалите жени от снимките, намерени в притежание на Реймънд, заявяват, че не са имали представа, че са били снимани. В общия случай показанията им са, че в конкретните вечери, когато са имали уговорена среща с него, паметта им се губи.

Една от жените споделя, че не си спомня почти нищо, след като пристига в апартамента на Реймънд в Сан Диего.

„Тя не си спомня да е правила секс или да е давала съгласие за сексуален акт. Въпреки това тя се събужда гола в леглото му и усеща тялото си така, сякаш е имало вагинално проникване“, се казва в документите на прокуратурата, цитирани от The Daily Beast.

Според трета от жертвите на дипломата двамата са излезли на общо две срещи, като и след двете тя не си спомня нищо след няколко питиета. На сутринта след първата им среща Реймънд ѝ пише съобщение с текст: „Надявам се, че днес нямаш махмурлук“, на което тя му отговаря с: „Хей! Вчера беше тежко. Имам страшен махмурлук. Аз се забавлявах също. Трябва да повторим!“

Това, което тя обаче не знае, е, че след първата им среща той е заснел голи нейни снимки, в които си играе с тялото ѝ, докато я откарва към дома ѝ.

Двамата излизат на втора среща, от която спомените на жената отново се губят след няколко питиета. След това тя се събужда напълно облечена в леглото си до Реймънд.

Според прокуратурата тя не е знаела, че е подложена на сексуално насилие от мъжа до момента, в който разследващите й покажат снимките с нейно участие.

Една от причините за това толкова жени да не разберат, че срещу тя е извършено посегателство от дипломата, е фактът, че той поддържа перфектно изграден публичен образ на примерен мъж с успешна кариера и без явни пороци.

Снимка: ФБР

В приложенията за запознанства той изглежда добре, а позицията му на секретар в посолството в Мексико го е карал да изглежда стабилно и сигурно.

„Самият факт, че толкова много жертви по делото срещу подсъдимия не са знаели за престъпното му поведение, докато не им бъдат показани видеоклиповете и снимките, направени, докато са били в безсъзнание, е доказателство за неговата уникална способност да изгражда съвсем различен публичен образ“, се казва в позицията на прокуратурата по делото.

Според съдебните документи Брайън Реймънд продължава да се среща с жени от приложенията за запознанства до септември 2020 г., въпреки че е знаел, че е разследван.

Проверка на разследващите върху историята на търсенията на компютъра на Брайън Реймънд показва, че той се е интересувал от неща като: „изчезнало чернокожо момиче“, „дълбок сън“, приспивателното Ambien, „разтвор“ и „Ambien + алкохол + припадък“.

Експерти са на мнение, че той е можел да продължи безнаказано да упоява жени и да се възползва от тях, ако не е била грешката му да отведе една от жертвите си в Мексико. Шокът от това да се събуди гола в чужда страна я кара да изпадне в истерично състояние и с това да привлече полицията, а оттам и проблемите за изнасилвача дипломат.

След случая от 31 май той е привикан за разпит, а мобилният му телефон и лаптопът му са взети като доказателство. Скоро след това напуска работа.

Постепенно разследването разкрива мащаба на похищенията на Реймънд, а в началото на октомври той е задържан. От ФБР смятат, че най-вероятно има и дружи жертви освен тези 23, за които е известно до момента.

Адвокатите на бившия дипломат отказват коментар по случая. В искането си към съда клиентът им да бъде пуснат под гаранция (каквато до момента му е отказана), те прилагат документи, според които Реймнд е минал успешно 10 полигарски теста, в които отрича всички обвинения срещу него. 

Съдът отказа молбата им. Ако бъде признат за виновен, Реймънд може да получи максимална присъда до 20 години затвор.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име