Intrigi.bg Куриози Убит ли е Бащата на соул музиката Джеймс Браун?

Убит ли е Бащата на соул музиката Джеймс Браун?

314
0

Hа 25 декември 2006 година, в болница в Атланта, умира Джеймс Браун – един от най-обичаните световни музиканти. В смъртния му акт пише, че причината за кончината му е сърдечен удар и течност в белите дробове. Ала още през 2017 година Марвин Крофорд, докторът, подписал сертификата, споделя със CNN, че смъртта на Браун е подозрителна и намеква, че тя може да е причинена от опасна субстанция .

„Той се промени толкова бързо. Браун беше пациентът, за когото бях сигурен, че няма да си отиде. Оттогава си задавам въпроса – какво се е объркало в онази болнична стая?“, споделя  Крофорд. А сега се появява и нов свидетел, който кара властите в Атланта да започнат ново разследване на смъртта на легендата Джеймс Браун.

Тя твърди, че има доказателства, че Браун е убит.

Резултат с изображение за „Джеймс Браун“

Преди една година CNN публикува разследване, в което се твърди, че поне 13 души искат аутопсия или поне криминално разследване на смъртта на музиканта. Сред тях са мениджърът му, синът му, последната му съпруга, мъж, който взел проба на кръвта на Браун от болницата и певицата Жак Холандър, която първа казва на CNN през 2017 г., че Джеймс е бил убит.

Именно тя се среща и с властите тази седмица. Среща, която се опитва да организира още през 2019 година, но никой не се свързва с нея след първото й обаждане. През януари тази година, след като CNN питат прокурори и разследващи за нейните опити да се свърже с тях, те най-накрая се съгласяват да говорят с Холандър. Тя твърди, че има множество доказателства.

Резултат с изображение за „Джеймс Браун“

На срещата с разследващите Жак дава списък с други свидетели, които могат да потвърдят думите й, плик, който съдържа принтирани текстови съобщения и обяснява, как се е сдобила със зелен пластмасов контейнер, който е пълен с доказателства.

Разследващите прибират контейнера, който Холандър им дава, с цел той да бъде изследван от други специалисти, а историята й ще бъде проверена, за да бъде взето решението дали да започне официално разследване.

Резултат с изображение за „Джеймс Браун“

Преди три години  Жак Холандър се свързва със CNN твърдейки, че Джеймс Браун и третата му съпруга, Адриан, са били убити. Адриан Браун умира на 6 януари 1996 година в Калифорния, докато се възстановява от пластична операция. Полицията в Бевърли Хилс решава да започне разследване на причините за смъртта й.

След като журналистите от CNN проверяват текстовите съобщения от телефона на Жак и провеждат близо 140 интервюта с хора, близки до случая, медията заключва, че смъртта както на Браун, така и на съпругата му е подозрителна.

Новината обикаля по всички медии из цял свят, а всички чакат какви действия ще предприемат разследващите. Ала отговорът е само тишина. Полицията в Атланта отказва да започне разследване и така минава цяла година преди властите да се съгласят на среща с Холандър.

Когато се сдобива случайно със зеления контейнер, Жак е посъветвана от други хора да го хвърли в езерото. Но тя не се подчинява.

В интервюто си пред CNN преди години тя споделя, че още тогава Марвин Крофорд и казва, че Браун е трябвало да бъде изписан на следващия ден, ако състоянието му рязко не се бе влошило. Приликите между неговата смърт и тази на Адриан не могат да бъдат отречени. А Жак отива още по-далеч. Тя твърди, че те са били отровени, както и още 9 души, които по един или друг начин са били свързани с Бащата на соул музиката.

Преди да почине Адриан оставя гласово съобщение, в което тя твърди, че се опитва да отдели съпруга си от мъжете, които го контролират. Тя заявява, че се надява двамата да продължат съвместния си живот някъде далеч от тях и споделя, че се страхува за живота си.

След това отива в болница, прави си пластична операция и докато се възстановява, 45-годишната жена умира от… сърдечна болест.

През 2017 година пенсионирал се детектив разглежда тетрадка, дадена му от проститутка, която служила като информатор. В нея пишело, че тя познавала доктор, който предлагал „убийство в замяна на пари“. По-късно докторът признава пред момичето, че се е промъкнал в болницата и е убил Адриан със свръхдоза.  Тогава разследване така и не започва, но приликата е очевидна – и двата пъти, съпругите на Браун са искали да го отделят от „онези, които го контролират“. И двата пъти, някой влиза в болница, търсейки минимално медицинско съдействие, и повече не излиза от там.

Факт е, че аутопсия на тялото на Джеймс Браун не е правена. Дъщеря му Ямма, която се оказва първа в болницата след смъртта на легендата, отказва тя да бъде проведена. Твърди се, че това било желанието на Браун. Но дъщеря му има друга версия – в интервю тя споделя, че си имала свои лични причини да откаже аутопсията на баща си. Когато CNN се свързват с нея през 2018 г., тя отказва да отговори на въпроса, а малко по-късно приключва и обаждането.

В болницата по това време е съпругът на Ямма, Дарън, който след смъртта на Браун изпада в истерия и крещи „Те го убиха!“. Три месеца по-късно Ямма напада Дарън с нож, а той се заклева, че ще я прати в затвора за „поне десет години“. По време на съдебния процес, той праща на съпругата си три СМС-а, единият от които  гласи: „Ще те разоблича какъв човек си. Организирам интервюта с различни медии. Знам, че баща ти беше убит и съм напълно убеден, че ти имаш нещо общо с това.“

През юли той настоява за разследване на смъртта на Браун. През октомври разводът му с Ямма е финализиран. Година по-късно Дарън е застрелян. Куршумите в тялото му са пет. Той успява да се качи в колата си, да се закара в болницата, ала там издъхва.

Появява се и още един въпрос – къде е тялото на Джеймс Браун? Според Холандър то със сигурност не е в криптата, в която е погребан. Близките на музиканта също спорят по този въпрос. Оказва се, че дори и другата му дъщеря Деана, също не иска аутопсия. Именно двете сестри организират погребението на Джеймс Браун. Но били ли са те обичани от баща си?

Доказателствата, че Браун не е искал дъщерите му да се докосват и до стотинка от наследството му са ужасно много. Четири години преди смъртта му Деана и Ямма съдят Браун за авторски права върху 23 песни. Според повече от един свидетел, делото накарало Джеймс Браун да се разплаче.

Разбира се, след смъртта му, двете му дъщери се опитали да установят контрол над имуществото му. Нещо, което той усилено се опитва да избегне.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име