Intrigi.bg Крими Убийците на дядо Георги загубили много пари на хазарт, решили да ги...

Убийците на дядо Георги загубили много пари на хазарт, решили да ги набавят с обира

855
0

Ден преди зловещото убийство на 80-годишният дядо Георги от Белослав неговите похитители загубили при залагане голяма сума пари в местно казино, научи Varna24.bg от свои източници. Това вероятно е подтикнало 20-годишния Диян и 23-годишния Митко да сътворят пъкления план за нападението над бившия военен и да задигнат 10 000 лв. от дома му. 

Вчера Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Диян Валентинов и 23-годишния Митко Иванов, обвинени в грабеж, придружен с убийство на 80-годишният мъж от Белослав. 

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което двамата са обвинени е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна. 

И двамата младежи са неосъждани. Диян има наложено административно наказание глоба за притежание на наркотици. 

Припомняме хронологията според обвинението. На 24 януари в Белослав възрастен мъж е открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. От дома на 80-годишния самотно живеещ пенсионер липсвали пари. Назначена е  съдебно-медицинска експертиза,  която да установи начина, по който е била умъртвена жертвата. 

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение, двете лица да са съпричастни към деянието, в което са обвинени. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицата да се укрият или да извършат друго деяние и им определи най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд – Варна.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име