Intrigi.bg Крими Убийцата на децата си от Сандански ги ръгала по над 30 пъти,...

Убийцата на децата си от Сандански ги ръгала по над 30 пъти, била с всичкия си

338
0

Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд 32-годишната Кристина Дунчева, която уби двете си малки деца в Сандански преди малко повече от година. Младата жена е в следствения арест от 19 ноември м.г., когато закла двете си деца – 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в семейното жилище на ул. „Скопие“ в Сандански. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Майката и децата били сами в къщи, когато Кристина извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях, насочила се към Васко и Ивон и им нанесла множество силни удари с ножа. Впоследствие пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата. В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени по над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

Кристина Дунчева бе задържана и обвинена в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите. След като изкара два месеца в следствения арест, Дунчева бе преместена в психиатрията на затворническата болница в Ловеч, където остана до 10 май. След това отново бе върната в килията. От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние майката не е била в състояние на физиологичен афект.

При нея не се установява психично заболяване или друго заболяване, освен личностово разстройство – емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата. Кристина Дунчева има изградена и съхранена психична годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност. Понастоящем обвиняемата е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд в Благоевград да насрочи разпоредително заседание по делото. Майката може да получи най-тежкото предвидено в закона наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име