Intrigi.bg Крими Убиецът на Милен се мажел с паста

Убиецът на Милен се мажел с паста

1166
0

Кристиан Николов пиел и чай за успокояване, пазарувал си от интернет сайтове, каза годеницата му 

С разпити на свидетели тръгна процесът за смъртта на журналиста

“Кристиян пие чай за успокояване, защото е притеснителен, особено по време на сесия. Използва и паста*, която е успокоителна и когато му излизат херпеси, се маже, за да се махат. Чаят и пастата си купуваше от сайтовете eMAG и OLX”. Това разказа днес пред Софийския градски съд Симона Цанкова – приятелката на Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Състав на Софийския градски съд с председател Веселина Ставрева даде ход на делото по същество и започнаха разпитите на свидетели. Както писа “Труд”, обвинението срещу Кристиан Николов е за умишлено причиняване на катастрофа, отнела живота на Милен Цветков на 19 април миналата година. С джип “Ауди Q7” и скорост от 97 км/ч 21-годишният младеж се заби в автомобила на журналиста, спрял на червен светофара до мол “Парадайс”. Наркотест установи, че Николов е карал надрусан с коктейл от 3 вида наркотици – марихуана, кокаин, амфетамин плюс успокоителното лекарство бромазепам.

Пред съда Симона Цанкова отричаше приятелят є, с когото са сгодени и вече са живеели заедно, да е вземал наркотици. Точно обратното – твърдеше, че и двамата са водели здравословен начин на живот, ходели на фитнес, хранели се здравословно. “Той дори обикновени цигари не пушел. Аз ги спрях. Опитвахме за бебе. Кристиян е против наркотиците. Той е най-съвестният и отговорен човек”, заяви в показанията си свидетелката.

Симона Цанкова – годеницата на Кристиан, опитваше да крие лицето си от камерите с маска и широкопола шапка, по-подходяща за плаж.

Симона Цанкова – годеницата на Кристиан, опитваше да крие лицето си от камерите с маска и широкопола шапка, по-подходяща за плаж.

В коридора Симона Цанкова криеше лицето си от камерите с маска и бяла широкопола шапка, по подходяща за ходене на плаж. На април миналата година – Велика събота, момичето решило да отпразнува рождения си ден.
“Избрах да отидем на пикник на Витоша, да направим барбекю и да хапнем, – разказа още Симона. – Сутринта дойдоха двама приятели. Кристиан трябваше да изпраща доклад за университета си а ние отидохме да напазаруваме, докато той пише. Взех покривки и пластмасови неща за планината. По пътя спряхме в магазин да вземем въглища. Бяхме се разбрали да се чакаме до комплекс “Магнолия” с други приятели. В планината срещнахме двама полицаи, които ни казаха, че не можем да се събираме дори в планината заради пандемията. Искаха ни личните карти и ни казаха да слезем с тях, за да ни проверят. Отидохме в някакъв ресторант, там направиха справка с централата и ни писаха актове на всички. Това отне 2 часа и повече. Реших да направим сбирането вкъщи – на ул. “Любен Каравелов”. Отидохме там. Пихме по един шот за наздраве, после ядохме, аз бях тъжна, че заради мен всички имат актове. Кристиан пиеше водка, държеше една чаша. Аз не съм изпила и една чаша. Не съм виждала други вещества. На двора пушиха цигари. Видях и наргиле. Някои останаха до сутринта, други си тръгнаха. Кристиан каза, че е изпил някакъв останал шот и после му е станало лошо, главата му била странна. Към 3-4 тръгнахме да си лягаме. Той пи чай за успокояване, използва и пастата, употребява ги всеки ден, когато е притеснен”, поясни годеницата. Станали рано следобед на 19 април. Техният приятел Георги Иванов (синът на депутата Лъчезар Иванов също е призован като свидетел, но в момента е в чужбина и ще бъде разпитан на друго заседание – б. р.) ги поканил на гости.

“Взехме джипа на майката на Кристиян. Той има по-малка кола “Ауди А4”, но не искаше да размества колите, за да я изкара. В апартамента на Георги ядохме, докато той се изкъпе. Решихме да се разходим с джипа. Аз седнах отзад, Георги беше пред мен. Кристиан караше. Не видях къде се движим, четях инструкцията как се включва Блутута. След 10 минути Георги извика, вдигнах глава и тогава се блъснахме в кола пред нас. Джипът продължи да се върти, докато се блъсна в оградата. След като разбрах, че съм жива, видях, че и Георги, и Кристиан са добре. Моята врата не можеше да се отвори. Някакви хора ми помогнаха. Георги избяга. Кристиан помагаше на пострадалия. Правеше му изкуствено дишане и се опитваше да му извади езика. Даде му и вода. Бях на 5 метра от тях”, завърши разказа си Симона.

Приятел на Кристиан пред съда:

Виждал съм го да пуши марихуана година по-рано

“Приятел съм на Кристиан. Виждал съм го да пуши марихуана една година преди катастрофата. Имаше тогава събиране на имот на неговото семейство на язовир “Искър”, разказа пред съда Иван Младенов. Младежът е бил сред поканените на рождения ден на Симона на 18 април, получил е акт за ходенето на Витоша, а после бил на купона в къщата на улица “Любен Каравелов”. Там нощувал и си тръгнал на другия ден към 14 ч следобед. Домакинът Кристиан го изпратил и не изглеждало да му е лошо. Свидетелят каза още, че предполага, че Симона също е пушила “трева”, но не я виждал. Не е виждал и никой да взема каквито и да е наркотици на ходенето им на пикник, или по-късно на рождения ден. Там пиели водка, уиски и ракия, имало и шотове с “Йегермастер” – алкохолна напитка с билки.

От US жаргона

*Паста значи дрога

Терминът “паста” в американския уличен жаргон е препратка към каквато и да е дрога, а в частност – към кокаин. Уебсайтът на Американския център по зависимостите изброява редица жаргонни термини за кокаин. Според него “базовата паста”, известна още като кокаинова паста или паста от кока, е страничен продукт от преработката на сурови листа от кока в кокаин. Кока пастата (paco, basuco, oxi) е суров екстракт от листата на кока, който съдържа от 40% до 91% кокаинов сулфат, заедно с придружаващите кока алкалоиди и различни количества бензоена киселина, метанол и керосин.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име