Intrigi.bg Крими Тяло на украински военен пилот е изплувало в морето край Царево

Тяло на украински военен пилот е изплувало в морето край Царево

280
0

Tяло на украински военен пилот е изплувало в морето край Царево. Това е станало още през септември, но бе съобщено днес по време на официалната церемония за празника на полицията в Бургас.

Историята разказа главен инспектор Христо Ичев, началник в сектор „Издирване“ към МВР-Бургас, който беше награден за случая.„Беше изхвърлен неустановен труп в района на Царево. Беше с парашут. Направихме оглед и започнахме да работим по горещите следи. Според съдебния лекар тялото е престояло около два или три месеца във водата“, разказа Ичев.

След анализ на намереното оборудването бургаските разследващи полицаи се свързали с клубовете по парашутизъм и парапланеризъм, а чрез тях стигат и до техни колеги – военни пилоти. Така разбрали, че намереното оборудване е на военен пилот.„Влязохме във връзка с командващия Въздушните сили на Украйна и разменихме информация. Изпратиха ни характерните данни за оборудването на техните самолети и на пилота, като ни насочиха към местата, на които трябва да видим от оборудването белези и цифри, които отговарят на типа самолет и най-вече на пилота. Най-трудно успяхме да намерим 5-цифрения код, който беше почти заличен от водата и от окислението. Установи се този номер, който подадохме към Украйна, и в рамките на 2-3 дни успяхме да установим кой е пилотът“, разкри още Ичев. Така е станало ясно, че украински военен самолет Су-24 с двама пилоти е бил свален в района на Змийския остров в Черно море. Предполага се, че при катапултирането краката на единия пилот са се заклещили и са били отрязани. Военният най-вероятно е починал от кръвозагуба, тъй като други следи от нараняване по тялото не са открити.

Бургаските разследващи са се срещнали с представители на Украинското посолство, които съдействали за извършване на ДНК анализ от дъщерята на починалия. Потвърдена е самоличността на загиналия.

Михайло Матюшенко – загиналият военен пилотСнимка: РБК-Украйна

Той е 61-годишният Михайло Матюшенко – военен пилот и инструктор. Според киевски медии той е бил един от инструкторите на т.н. авиобригада „Призрака от Киев“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име