Intrigi.bg Политика Турция пак с апетити към Варна и Кърджали

Турция пак с апетити към Варна и Кърджали

732
0

МВнР проверява турски апетити към Варна и Кърджали. Това съобщиха от пресслужбата на външното ни министерство. До това се стигна, след като карта на Република Турция, обхващаща територии от България като Варненско, Добруджа и Родопите с Кърджали, е поместена във фейсбук профил, свързан с министъра на националната отбрана на Турция Хулуси Акар.

По тази причина външният министър Екатерина Захариева е разпоредила незабавно заместник – министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой, съобщиха от външното ни ведомство.

От МВнР съобщиха, че още в сряда в ранния следобед публикацията е докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Посланикът направи проверка и потвърди, че този профил няма нищо общо с министър Акар, като се предполага, че той се поддържа от група хора. Посланик Улусой обеща да предостави допълнителна информация, след като турската страна направи допълнителни проверки.

В профила на министъра на националната отбрана на Хулуси Акар към картата има текст, който гласи: „Нямаме очи на никоя земя. Ще върнем само това, което е наше“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име