Intrigi.bg Свят Турски болници започват изпитания на произведени в Германия ваксини срещу коронавирус

Турски болници започват изпитания на произведени в Германия ваксини срещу коронавирус

528
0

В девет турски болници на 10 септември ще започнат изпитанията на ваксина, която е произведена в Германия, съобщи турският министър на здравеопазването.

Тестовете ще бъдат извършени върху 1000 доброволци.Турските медици очакват първите резултати от изпитанията на германските ваксини да постъпят в началото на ноември тази година.

Здравният министър преди това бе посочил, че Турция планира да започне изпитанията на ваксини от три държави – САЩ, Германия и Русия. Германия е приела да предостави две ваксини за изпитания в турските болници, които са били одобрени от етичната комисия към специализирания научен съвет за борба срещу коронавируса, уточни министърът.

Що се касае до ваксината на Русия, той посочи, че окончателното решение ще бъде взето, след като бъдат завършени проучванията на медицинските експерти по документацията на ваксината.

Произведената в Германия ваксина, на която изпитанията предстои да започнат на 10 септември, е била създадена със съдействието на американска фирма. Първата и втората фаза от изпитанията на ваксината са били извършени върху 7000 души, а за изпитанията на третата фаза на ваксината MRNA за били определени САЩ, Турция и Германия.Междувременно епидемията в Турция вече взима застрашителни размери.

По последни данни вчера са регистрирани 53-ма починали, което е най-високото равнище от месец май насам. Експерти предупреждават обаче за възможно покачване на броя на новозаразените, тъй като много хора сега се завръщат от почивка, а също и поради захлаждането на времето. Очакванията са, че покачването ще продължи и в предстоящите 4-6 седмици.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име