Intrigi.bg Политика Туристически тюрлюгювеч и „чадъри на нулеви цени, а на други места –...

Туристически тюрлюгювеч и „чадъри на нулеви цени, а на други места – още по-символични“

565
0

През настоящето лято да се готвят за някаква заетост могат само онези, които еднолично управляват малки обекти, защото никой няма да напусне свободата на дома си, за да се превърне в пациент на хотел. Много удачно представител на бранша коментира, че следващата стъпка на Министерство на туризма е да категоризират полеви болници.

Трагикомичен туристически тюрлюгювеч е забъркан у нас от толкова министри и ръководители на държавно и локално ниво, че те самите вече не са в състояние да разплетат кашата от инструкции, съвети и обещания, с които оплетоха целия бранш.

За да не се налага да четете до края: според министъра на туризма това лято ще се предлагат „чадъри на нулеви цени, а на други места – още по-символични“. За сметка на това свободните зони ще бъдат намалени, за да се увеличи дистанцията между чадърите в платената. Поредният жален опит на министъра на туризма Николина Ангелкова да увери българите, че няма да плащат за препичането на плажа се разби почти веднага в ясните изказвания на концесионерите, които заявиха, че няма как да плащат от джоба си за почистване на плажа, за спасители и за спазване на всички изисквания, според концесионния договор.

Някой сеща ли се за коя поредна година Ангелкова обещава безплатна сянка?

За първи път тя се зарече, че това ще се случи през 2015 г., когато вече беше цяла година министър. Сега сме 2020 г. и за пореден път концесионерите казаха в прав текст, че няма как това да се случи. 

От обобщените изказвания на министри и щабове стана ясно, че те така и не са разбрали, че туризмът в България е нещо повече от Черноморие и чартъри. И защото не знаят какво представлява националния туризъм заявиха, че ще подкрепят всеки чартър с туристи към страната ни с по 35 евро на седалка. После стана ясно, че това ще са чартъри, изпълнени само от български компании. Никой обаче не си направи труда да каже колко туристи с наши чартиращи компании са пристигнали в страната и дали те не са предимно за изходящ туризъм. По неясна причина от тази помощ са изключени всички български туроператори, които купуват блок места в самолетни компании и на практика изпълняват същата дейност, без обаче да наемат самостоятелно самолет.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име