Intrigi.bg Свят Тръмп: Спрях удар срещу Иран 10 мин. преди старта, защото щеше да...

Тръмп: Спрях удар срещу Иран 10 мин. преди старта, защото щеше да има 150 жертви

186
0

Президентът Доналд Тръмп заяви, че „не бърза“ да бомбардира Иран, разкривайки, че американските сили са били „готови и решени“ да отвърнат на удара след свалянето на американски шпионски самолет, но той ги е спрял, за да избегне масови жертви.

„10 минути преди удара ги спрях“, каза президентът, като обясни, че един от генералите му е казал да очаква 150 смъртни случая от иранска страна и че е заключил, че това няма да бъде „пропорционален“ отговор.

Тръмп каза още, че Пентагонът е таргетирал три обекта в Иран за бомбардиране.

Президентът заяви, че не бърза с нанасянето на нови удари срещу Иран.

Откровенията на Тръмп са изключително необичайни за един президент и те дават нов поглед върху дългогодишния вътрешен дебат в Белия дом за неговата политика в Близкия изток, пише АФП. Някои от неговите най-близки съветници, като съветника по националната сигурност Джон Болтън и държавният секретар Майк Помпео, твърдят, че предпочитат много „по-мускулеста“ американска стратегия.

Тръмп обяви Иран за опасност и се опита да разруши сложна международна договореност ядрената й промишленост, главно чрез едностранно оттегляне от сделката. В същото време той многократно се стреми да омаловажи моментите на напрежение, като повтаря нежеланието си за военен конфликт.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име