Intrigi.bg Крими Тръгна делото на леля Веска, която удуши мъжа си в банята

Тръгна делото на леля Веска, която удуши мъжа си в банята

518
0

Oще днес 68-годишната счетоводителка Веска Хаджиева може да получи присъда от Окръжния съд. Магистратите дадоха ход на делото за извършеното от жената убийство.

Както „Марица“ многократно писа, в началото на тази година Хаджиева умъртви 73-годишния си съпруг Костадин с голи ръци в банята на семейната им къща в село Труд.

В съдебната зала днес се оказа, че делото ще се гледа по съкратената процедура по искане на обвиняемата и адвоката й Орлин Търновалийски. Това наложи връщането на дузина свидетели, призовани да дават показания по случая. Пред съдебния състав ще бъдат разпитани само двама от тях.

При това положение е възможно до края на деня леля Веска да чуе и присъдата си.

Убийството на Костадин Хаджиев беше извършено в неделния ден на 13 януари т. г. Тогава той се канел да влиза в банята, когато жена му го попитала къде са й ключовете. Двамата се скарали, а шумният скандал прераснал във физическа саморазправа.

По време на кавгата голият Костадин посегнал да удари жена си с дървен налъм. Двамата се сборичкали, Веска успяла да го хване за гушата и стискала, докато мъжът й спрял да мърда.

След това заличила следите от борбата в банята, а на следващия ден отишла на работа, сякаш нищо не е станало. Малко по-късно приятел потърсил Костадин по телефона, но като не получил отговор, отишъл у тях и открил трупа му в банята.

След ареста Веска Хаджиева разказала покъртителни подробности за отношенията с мъжа й. Той пиел, посягал й и си бил довел любовница вкъщи. 

Костадин и Веска постоянно се карали. Живеели по един покрив, но в различни стаи. В деня на убийството напрежението ескалирало за пореден път и този път жената надделяла в схватката.

Според защитата й тя е извършила престъплението при самозащита. Ако магистратите не приемат този довод, Веска Хаджиева може да получи присъда лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име