Intrigi.bg Актуално Тръгва по същество делото за шпионаж срещу Николай Малинов, той се готви...

Тръгва по същество делото за шпионаж срещу Николай Малинов, той се готви за президент

209
0

Съдебният процес срещу Н.М. (Николай Малинов, бел. ред.), обвинен от Специализираната прокуратура за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна, ще започне по същество на 26.10. 2021 г. Това реши Специализираният наказателен съд, в открито разпоредително заседание по делото, след като прие, че не са налице процесуални пречки за начало на съдебното дело, съобщават от прокуратурата.

Обвинителният акт срещу Н. М. бе внесен в Специализирания наказателен съд на 23.06.2021 г. Той е предаден на съд за извършено от него престъпление против Републиката (престъпление по чл. 105, ал1, пр. 2 от НК).

В хода на досъдебното производство бяха проведени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и  изземвания, както и личен обиск на обвиняемия. Изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните веществени доказателства, направен бе анализ на събраните справки и документи, относими към предмета на доказване.

В рамките на съдебното следствие предстоят разпити на близо 40 свидетели.

По-рано днес стана ясно, че обвиненият в шпионаж Николай Малинов е издигнат от партия „Русофили за възраждане на отечеството“ за кандидат-президент. Партията щяла да се яви самостоятелно на парламентарните избори. „Това, което ни отличава от другите, е, че на каузите, с които говорим за мир и сътрудничество, симпатизират и леви, и десни хора. Смятам за успех това, че ще се явим като контрапункт на тази вакханалия и простащина, които царят“, коментира Малинов в една от националните медии. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име