Intrigi.bg Политика Трифонов: Изходът е един – референдум за президентска република

Трифонов: Изходът е един – референдум за президентска република

208
0

„Изходът е само един – референдум за президентска република“, написа Слави Трифонов в профила си във Facebook.

Той допълни статуса си с въпроса това „зле скалъпено шоу“ ли искат да гледат българите, или да имат „отговорен и кадърен политически елит“. Думите на Трифонов идват след продължилия три дена избор на председател на 48-ото Народно събрание.

„Като гледам какво се случва в българския парламент – някак от само себе си реших да поема вината за всичко“, пише водещият.

Той обяснява, че вече е свикнал да се чувства виновен за всичко в държавата и заради него няма председател на парламента. Извън сарказма Трифонов написа, че „троянският кон се оказа кобила с червен косъм“, а Жълтите павета „освен че са криви, вече са и самотни“.

Припомняме, че през август тази година в извънредно обръщение шоуменът и лидер на „Има такъв народ“ предложи да се свика референдум за преминаването към президентска република.

Тогава той подчерта, че за него това е изходът от сформиралата се политическа криза и разбиване на порочния модел, с който се управлява България. Трифонов добави, че ИТН ще са гарантът в новото Народно събрание този референдум да се проведе.

На изборите обаче партията „Има такъв народ“ се оказа под прага от 4 процента.

Сега Трифонов припомня предложението си за референдум.

„Вие сте суверенът и вие трябва да решите“, категоричен е водещият относно смяната на формата на управление.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име