Intrigi.bg Крими Тримата задържани служители на ДАИ в Пловдив остават за постоянно в ареста

Тримата задържани служители на ДАИ в Пловдив остават за постоянно в ареста

619
0

Tримата задържани за изнудване и подкупи служители на ДАИ-Пловдив остават за постоянно в ареста. Те бяха докарани в съда оковани в белезници един за друг. Според съда има реална опасност да извършат друго престъпление и да въздействат на свидетелите

„Касае се за добре организирана схема, а деянията са извършени в съучастие между тримата служители Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев“, цитират колегите от 24 часа съдия Екатерина Роглекова. Тя изтъкна, че действията на служителите са силно укорими.

„В ДАИ е хлябът и ножът. Собствениците на транспортни фирми ги е страх за бизнеса им, защото при констатирани нарушения могат да им спрат превозните средства, както и да им отнемат лиценза. Просто са приели, че така се работи“, коментира прокурорът Георги Гешев.

Единият от задържаните притежава 12 апартамента на свое име

Според адвоката на Янакиев клиента му имал само 1 апартамент в Свиленград, откъдето дошъл преди 10-ина години в Пловдив. След като постъпил на работа в ДАИ, баща му закупил парцел в район “Южен” и срещу обезщетение получили 12 апартамента. Продали няколко от тях и с парите закупили нови в други части на Пловдив.

Срещу него има повдигнати 3 обвинения – за 5000 лева от май 2017 г. , второто – за 300 лв. от миналата година, а третото – за 600 лв. е от това лято.

Защитникът бе категоричен, че клиента му не познава нито едно от лицата, подали оплакване, че са били изнудвани. Засега прокуратурата има доказателства за 3 транспортни фирми, от които са взели пари. Останалите потърпевши дружества засега отказват да съдействат на полицията.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име