Intrigi.bg Актуално Тревожно: Все повече хора във Варна посягат на живота си

Тревожно: Все повече хора във Варна посягат на живота си

368
0

Все повече стават хората, които посягат на живота си, през последната година във Варна. Негативната тенденция сочи още, че все повече хора използват за целта медикаменти.

Проблеми в семейството, несподелена любов и конфликт с родители са основните причини, подтикващи хората към самоубийство.

70% от пациентите, попаднали във Варненската клиника по токсикология, са жени. 9 на сто от суицидните опити са на непълнолетни. Най-висок е процентът във възрастовата група от 36 до 65 години – 50 на сто. Нито един от всички случаи не е бил фатален, разказва в репортаж Bulgaria ON AIR.

От началото на годината образуваните досъдебни производства за самоубийства във Варна са 105. Голяма част от делата касаят естествена смърт или смърт вследствие на заболяване, но се образуват по същия текст от Наказателния кодекс, тъй като често няма свидетели.

Често на живота си посягат пациенти с психични заболявания. В практиката има случаи и на хора, които не желаят смъртта си, а чрез опит за отнемането му алармират за своята депресия, безпомощност и тревога. Това е начинът, по който те приканват близките си да им обърнат внимание.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име