Intrigi.bg интриги Тошко сценаристчето и „боклуците“

Тошко сценаристчето и „боклуците“

290
0

Един чалга депутат от разпадналия се ялов парламент изригнал по адрес на български евродепутат, наричайки го „боклук“. Защото последният изразил тревогата си от ниския процент на ваксинираните срещу ковид в Европарламента. Малко след скандала лично Урсула фон дер Лайен призова българите да се ваксинират, за да предпазят себе си и близките си от вируса. Сега очакваме сценаристът Тошко да изригне и срещу нея. Ама нещо мълчи, май не му стиска. То едно е да показваш келешлъци на родна почва, ама в Европа не върви.

Лошото е, че вирусът от политика не отбира, ами коси наред. И то май че налита на неваксинирани, както става ясно. Това отрицание и антиваксърско настроение е резултат от пълното отрицание и недоверие на българина в институциите. Институционалното неглижиране от обикновения човек за съжаление в поредната ковид вълна се обръща срещу него. Българинът не вярва на никого и затова представата за ваксините е като за зло, по-голямо от самия вирус. И затова сме първи в класациите по смъртност и при предишната, и при сегашната вълна. Ако Тошко сценаристчето се беше позамислил малко, щеше да разбере, че една страна в червената зона не е рай за бизнеса, още по-малко пък за туризма. Вярно е, че летният сезон приключи, ама зимният чука на вратата. И пак вероятно ще се окаже нулев. От което ще пострадат ресторантьорите и хотелиерите – тези, дето организират демонстрации, защото искали да работят. А покрай тях и всички ние. Защото празната хазна си е празна.

Ваксинацията си е личен избор. Тошко и другите около него искат предизборно да яхнат антиваксърството, за да привличат гласове. И успяват за съжаление. Преди време един политик ни нарече лош материал и тулупи. После друг ляв ни описа като дебили. И в двата случая стана скандал. Извинявайте, ама с тези проценти на ваксинирани, на заразени денонощно и починали как заслужаваме да ни нарекат.

Стефан Стаменов, София

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име