Intrigi.bg Политика Тошко Йорданов, „Има такъв народ“: Внасяме днес промени в Изборния кодекс и...

Тошко Йорданов, „Има такъв народ“: Внасяме днес промени в Изборния кодекс и 1 лв. на глас партийна субсидия

317
0

Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Той закъсня с шест месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта, заяви заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в първото си изказване пред 45-ото Народно събрание.

Различен е, защото в него има представители на хората, които протестираха една година. Има представители, които ядоха бой от полицията, добави Йорданов.

Няма нужда да се лъжем – този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Не е ясно колко ще изкара, ще стане ясно съвсем скоро, заяви заместникът на Слави Трифонов.

Задължителна е промяна в Изборния кодекс. За да може всеки български гражданин, независимо къде се намира, да може да гласува, призова той и изреди: премахване на ограничението за броя на секциите в чужбина в държави извън ЕС, гласуване по пощата, 100% машинно гласуване, разпускане и избор на нова ЦИК, видеонаблюдение в секциите.

Трябва да има и мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство, каза още Йорданов.

Ще внесем още днес готови промени в Изборния кодекс, както и промени, за да може субсидията за политическите партии да бъде 1 лв. на глас., обяви Тошко Йорданов и приключи изказването си.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име